Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 24 okt 2018

Netflix killer? Apple komt met gratis streamingdienst in 100 landen

Apple heeft grote plannen voor een streamingdienst voor films en series. Je zou kunnen zeggen dat de producent Netflix achterna gaat, maar dit platform heeft een feature niet Netflix in de afgelopen jaren nog nooit heeft toe weten te passen. Apple’s dienst wordt namelijk he-le-maal gratis. 

Apple komt met gratis streamingdienst

Apple’s plannen voor een eigen streamingdienst zijn al eventjes bekend, maar begint eindelijk vorm te krijgen. Terwijl we nog moeten zien hoeveel content van goede kwaliteit op het platform zal verschijnen, hebben we een iets beter beeld van de dienst. De plannen zijn om de dienst volgend jaar te lanceren in meer dan 100 landen. Dat is het nieuws wat The Information ons weet te brengen. Apple heeft een hoop in te halen op het gebied van films en series, wat de grote reden tot een gratis dienst kan zijn. Het zou kunnen gebeuren dat er in verloop van tijd betaald moet gaan worden, maar op dit moment is daar niets over bekend.

Er is overigens wel een valkuil. Tim Cook heeft aangegeven dat hij alleen familie-vriendelijke content op de service wil hebben. Mensen die dus op zoek zijn naar een goede actiefilm of horror-serie komen dus thuis van een koude kermis. Maar nogmaals: de service wordt gratis voor mensen met een iOS apparaat. Eerder wist The Wall Street Journal al te melden dat Apple al een serie over het leven van Dr.Dre klaar heeft staan. Wanneer dit het type content wordt die Apple gaat bieden, zal er weinig mis mee zijn in onze optiek.

Apple event

Toch een iPhone?

Een gratis service voor films en series: is het een goede stap? Er is al aangegeven dat award-winnende content als Game of Thrones niet te zien zal zijn op de service. Dat betekend twee dingen: Apple richt zich op kleinere producties en Apple gaat zelf series produceren. Een zet die ze kunnen maken, omdat de streamingdienst kosteloos gaat zijn. Althans, in het begin dan.

Dit zou zomaar eens een reden te zijn voor mensen die iPhone misschien toch te kopen. Er is een immens aanbod aan films en series beschikbaar op betaalde diensten, maar een goede gratis dienst is er niet. Zit je te twijfelen om een iPhone aan te schaffen en krijg je dingen, zoals een dienst, ervoor terug? Dan zou dit mensen makkelijk over kunnen halen om de stap toch te nemen.

Apple gaat slecht

Wanneer de dienst precies uitgebracht gaat worden is nog niet bekend. Kans dat Apple hier volgende week, tijdens het Event, wat over meldt is overigens zeer klein.

Reageer op artikel:
Netflix killer? Apple komt met gratis streamingdienst in 100 landen
Sluiten