Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 14 februari 2019

Netflix-killer: Apple Video lancering waarschijnlijk al in zicht

Netflix heeft de afgelopen jaren zo goed als vrij spel gehad op de streamingmarkt, maar daar komt verandering in. Niet alleen Disney komt met een eigen dienst, maar ook Apple gaat zich er aan wagen. Volgens bronnen van CNBC is die laatste dienst al eigenlijk zo goed als klaar en kunnen we ons langzaam maar zeker op gaan maken voor een lancering. Maar wanneer kunnen we Apple Video ongeveer gaan verwachten? 

Apple’s Netflix-Killer komt eraan

Apple Video, een nieuwe aankomende streamingdienst, is klaar voor lancering. CNBC meldt in een nieuwe verslag dat de ontwikkelingen rondom de service dusdanig ver zijn, dat we het in april dit jaar al zouden kunnen verwachten. Netflix heeft een monopoliepositie als het op streamingdiensten aankomt en zal alles op alles moeten zetten om dat zo te houden. Disney lanceert dit jaar het nieuwe Disney Plus en ook Apple Video gaat de dienst aan de kaak voelen. Dat doet de producent onder andere met deze dertig original series en films.

De eerste keer dat we de dienst onder ogen kunnen krijgen, is tijdens een nieuw Apple-event in maart. Het gerucht gaat dat de producent op 19 of 20 maart 2019 een nieuw evenement organiseert, waar het waarschijnlijk de AirPods 2 en nieuwe iPad Mini gaat tonen. Mocht de producent daadwerkelijk de streamingdienst in april lanceren, dan is er bijna met 100% zekerheid te zeggen dat Apple tijdens dit evenement een voorproefje geeft.

Apple Video

Apple Video

Het gigantische succes van Netflix is bij weinig mensen onbekend. De dienst heeft een gigantisch aanbod aan content en heeft televisie kijken als een malle veranderd. Niet gek dus dat bedrijven als Disney, Warner Bros. en Apple ook aan de haal willen gaan met een zelfde soort dienst.De dienst gaat verschillende original content bieden, maar pakt daarnaast ook de werkwijze van Hulu aan. Dat betekent dat het mogelijk wordt om premium kanalen aan je videoaanbod toe te voegen, voor een bepaalde prijs per maand.

Als voorbeeld: Amazon Prime en Hulu hebben HBO add-on in het aanbod staan. Voor 14,99 dollar per maand krijg je alle content van de zender en de dienst op de service te zien. Zo zal Apple, naar verluidt, ook te werk gaan. Al heeft het bedrijf, volgens informatie van CNBC, geen deal kunnen sluiten met HBO. Wel is bekend dat de dienst geïntegreerd gaat worden op de huidige TV app, Apple TV en op verschillende iOS apparaten.

Netflix opinie

Apple gaat dus gebruik maken van verschillende services en eigen originals. Maar dat we Netflix niet tussen deze services hoeven te verwachten, mag hartstikke duidelijk zijn.

Reageer op artikel:
Netflix-killer: Apple Video lancering waarschijnlijk al in zicht
Sluiten