Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 6 maart 2019

Langverwachte Netflix-killer als eerste naar Nederland?

Dat Netflix flink wat concurrentie voor de kiezen krijgt in 2019 was al even duidelijk. Zowel Disney als Apple zal dit jaar een streamingdienst uit de grond stampen, met die eerste als meest gevreesde. Een nachtmerrie die in Nederland lijkt te starten. Komt Disney Plus als eerste naar Nederland? 

Netflix-killer als eerste naar Nederland?

Nederland heeft, als we de berichten van The Information mogen geloven, een wereldwijde primeur. Volgens de website is Disney van plan om hun gloednieuwe streamingdienst, beter bekend als dé Netflix-killer, in ons land als eerste te testen. Het lijkt te gaan om een technische test.

De informatie van de website is afkomstig van betrouwbare bronnen, die zeggen dat Disney Plus op een onbekend moment in 2019 uitgebracht gaat worden. Hierdoor zou Disney willen voorkomen dat de lancering in Amerika, waar de concurrentie moordend is, gepaard gaat met technische problemen. Waar Disney daar te maken heeft grootmachten als met Hulu, Amazon Prime Video en Netflix, heeft die laatste in Nederland zo goed als alleenspel. In ons land is verder ook Videoland actief, maar die dienst staat in het niets in vergelijking met Netflix.

Netflix Eminem Punisher Marvel

Mochten alle testen in Nederland goed verlopen, dan zullen de Verenigde Staten snel volgen.

Wat te verwachten?

In de afgelopen maanden hebben steeds meer onthullingen en geruchten het daglicht gezien. Zo weten we inmiddels dat Disney uitermate goed gebruik gaat maken van de productiehuizen die het overgenomen heeft. Zo komt Marvel met eigen unieke series, die onderdeel zullen zijn van de MCU. Denk hierbij aan een exclusieve serie over Loki.

Uiteraard heeft Disney ook de rechten van LucasFilm onder zijn hoede, wat ervoor zorgt dat ook Star Wars te vinden is op Disney Plus. Hierbij moeten we denken aan series als The Mandalorian en alle films die eerder al gelanceerd zijn.

Star Wars en Loki serie naar Disney Dienst Marvel

Hoe groot het aanbod aan het begin is en hoeveel de dienst ons gaat kosten, is op dit moment nog niet bekend. Maar mocht de informatie daadwerkelijk kloppen, dan hebben we een indrukwekkende primeur in ons land.

Reageer op artikel:
Langverwachte Netflix-killer als eerste naar Nederland?
Sluiten