Netflix-killer? NPO, RTL en SBS starten samen de streamingdienst NLziet

Eindelijk is het medialandschap rondom televisie positief aan het veranderen. Recent werd in Nederland Netflix op de markt gebracht en daar komt nu een tweede streamingdienst bij. Hiervoor gaat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) de samenwerking aan met de commerciële! zenders. NPO, RTL en SBS hebben namelijk vandaag NLziet gepresenteerd. Dit is een gezamenlijke abonnementsdienst voor de drie online platforms NPO Plus, RTL XL en SBS Kijk.

De prijs voor het abonnement is op dit moment nog onbekend, maar je moet er tv-series, films, reality, documentaires en shows van de Nederlandse TV onbeperkt mee kunnen bekijken tot een jaar nadat het is uitgezonden. In sommige gevallen kun je zelfs een programma tot zeven dagen voorruit bekijken. Daarnaast kijk je de content reclamevrij. De dienst is te gebruiken via een smartphone, tablet, pc of tv, maar zal in de eerste periode alleen beschikbaar zijn voor de pc.

De drie aanbieders zullen op basis van geregistreerde kijktijd de inkomsten verdelen. Er wordt dus geen gezamenlijk advertentiemodel in de markt gezet en de verschillende platforms blijven onafhankelijk van elkaar werken. Vanaf vandaag is het mogelijk om je hier aan te melden en zal NLziet van start gaan met een gratis proefperiode. Dit doen eigenlijk alle streamingaanbieders zoals Netflix, Google Play Music en Spotify. Aangezien NLziet is gericht op content van de Nederlandse televisie zal een logische stap van Netflix zijn om ook te kijken in hoeverre zij meer Nederlandse content kunnen aanbieden. Wordt dit een Netflix-killer?

Reageer op artikel:
Netflix-killer? NPO, RTL en SBS starten samen de streamingdienst NLziet
Sluiten