Nu op Netflix – komische klassieker met topcast

De meeste filmklassiekers zijn natuurlijk het kijken meer dan waard, maar eerlijk is eerlijk: je hebt (waarschijnlijk) niet altijd zin om eraan te beginnen. Veel van die oude titels zijn namelijk een beetje langdradig. Vandaag delen we echter een klassieke film die ook nog eens lekker wegkijkt.

Nu op Netflix: Snatch

De Britse regisseur en scriptschrijver Guy Ritchie staat momenteel weer volop in de belangstelling. Dit omdat hij onlangs een live-action remake van Aladdin heeft uitgebracht. Toch zijn dit soort films niet hetgeen waar de man bekend om staat. Ritchie begon zijn carrière namelijk in het misdaadgenre. Al hadden zijn films vaak wel een komisch randje.

De meest iconische titel die hij destijds maakte is waarschijnlijk Snatch, welke in 2000 verscheen. Deze film is gekenmerkt door de gekke personages, het gebruik van enkele plotwendingen en een zeer eigenzinnige montagestijl. Tevens is dit alles doordrenkt met een berg zwarte humor. Al met al een must-see voor iedere fanatieke filmliefhebber en een interessante toevoeging aan het Netflix aanbod.

Het verhaal achter Snatch begint met een gestolen diamant en loopt al snel uit tot een groots conflict waarbij allerlei soorten criminele types betrokken zijn.

Topcast

De film zit boordevol met bekende namen. Naast Brad Pitt en Benicio del Toro zien we in Snatch ook een jonge Jason Statham. Natuurlijk kan ook legendarische oud-voetballer Vinnie Jones niet ontbreken (Als je hem ziet, dan herken je hem zeker).

Naast Snatch staan er ook nog enkele andere films van Guy Ritchie op Netflix, namelijk Swept Away en King Arthur: Legend of the Sword. Al zijn die twee lang niet zo goed als de bovengenoemde klassieker.

Kijk je liever een wat recentere titel? Dan is When They See Us misschien een betere keuze voor jou. Meer Netflix tips en de laatste toevoegingen aan het aanbod lees je in ons overzicht.

 

Reageer op artikel:
Nu op Netflix – komische klassieker met topcast
Sluiten