Netflix komt binnenkort met gameverfilming Ni no Kuni

Netflix heeft het vorig jaar flink geïnvesteerd in films en series. Denk bijvoorbeeld maar aan The Irishman en 6 Underground. Toch lijkt het animegenre een beetje achtergebleven te zijn. Het is daarom ook goed nieuws dat daar deze maand nog verandering in gaat komen. Zo verschijnt op 16 januari namelijk de film Ni no Kuni.

Het gaat hier om een verfilming van de gelijknamige gamereeks, die vorig jaar al in de Japanse bioscopen te zien was. Ondanks dat het daar niet zo’n succes was komt de film nu ook naar Netflix.

Ni no Kuni trailer

Er is helaas nog geen Engelstalige trailer voor Ni no Kuni beschikbaar, maar je kunt hieronder alvast de originele video bekijken:

De regie van de Ni no Kuni verfilming ligt bij Yoshiyuki Momose, die eerder al aan het succesvolle Grave of the Fireflies werkte. Daarnaast is de soundtrack verzorgd door Joe Hisaishi, bekend vanwege zijn medewerking aan de soundtracks van titels als Spirited Away en Princess Mononoke.

Waar de games erg populair zijn werd de film destijds een stuk minder goed ontvangen. Het is daarom te hopen dat Ni no Kuni bij het Netflix publiek wel in de smaak zal vallen.

Nieuwe game

De film kan gezien worden als een zoethoudertje voor mensen die wachten op de nieuwe Ni no Kuni game, die vorig jaar werd aangekondigd. Ondanks dat developer Akihiro Hino heeft gezegd dat het spel ”ergens na de film” uitgebracht zal worden, schijnt het project nog steeds in ontwikkeling te zijn.

Meer Netflix

Mocht jij Ni no Kuni jou niet zo aanspreken, wees dan vooral niet getreurd. Netflix zou Netflix niet zijn als er niet een hoop andere films en series gepland staan. Zo kun je vanaf 17 januari genieten van het tweede Sex Education seizoen.

Als animegenre jou echter wel ligt dan is de nieuwe Ghost in the Shell serie een titel om in de gaten te houden. Wanneer deze exact verschijnt is nog niet bekend, dus blijf daarvoor ons Netflix overzicht regelmatig checken.

VG247

Reageer op artikel:
Netflix komt binnenkort met gameverfilming Ni no Kuni
Sluiten