Netflix komt met update: nieuwe films en series makkelijker te vinden

Netflix is een fijn platform om films en series te bekijken. Helaas is het soms lastig om nieuwe films te kijken. Tot nu!

Als je een avondje gebruik wil maken van Netflix, wil je het liefst zien wat er allemaal nieuw is. Al die oude films heb je natuurlijk al lang bekeken en jouw favoriete series zie je toch al in je overzicht. Gelukkig heeft Netflix nu een oplossing gevonden om al het nieuws nog beter zichtbaar te maken. Dat scheelt je een hoop scrollen en door verschillende menu’s bladeren.

Netflix komt met iets nieuws

Dat is nu voorgoed verleden tijd. Variety meldt namelijk dat Netflix een nieuwe tab heeft toegevoegd. Het krijgt de naam New & Popular en jawel – je verwacht het niet – daarin vind je alles wat nieuw en populair is. Netflix test de nieuwe tab al sinds april van dit jaar, maar is er nu eindelijk klaar voor om het voor iedereen te lanceren.

De nieuwe tab is niet alleen een lijst met nieuwe series. Het bestaat uit verschillende subcategorieën om alles voor gebruikers nog makkelijker in beeld te brengen. In totaal zijn er vijf rijen met de volgende categorieën: Nieuw op Netflix, Top 10 vandaag, komt deze week, komt volgende week en een compleet nieuwe categorie met de naam het wachten waard. Die laatste is speciaal, aangezien het series weergeeft die tussen de komende 15 en 365 dagen uitkomen. Hoewel de menu’s volstaan met originals is er ook ruimte voor producties waarvan alleen de licentie is aangeschaft.

Vooruitkijken

Hoewel de nog uit te komen series wel in de lijst staan, kun je ze natuurlijk niet kijken. Je kunt het vakje wel selecteren. Dan kun je jezelf inschrijven voor een reminder. Je krijgt dan een melding wanneer deze wel te kijken is. Met de velen series die elke week verschijnen is het een handige tool om je toekomstig favoriete Netflix-serie niet te missen.

De nieuwe functie is op dit moment nog alleen te vinden op sommige tv-apps van Netflix. Je vindt het dus niet op je telefoon of computer. De bedoeling is dat de streamingdienst het dit jaar nog wil gaan uittesten op computers.

Reageer op artikel:
Netflix komt met update: nieuwe films en series makkelijker te vinden
Sluiten