Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 17 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix koopt rechten voor populaire komedieserie ‘Seinfeld’

De strijd om de rechten van jaren 90 sitcoms blijft doorgaan. Waar Netflix onlangs al 100 miljoen heeft betaald om Friends in haar collectie te mogen houden blijkt nu dat ze ook al een tijdje enkele andere populaire series op het oog hadden. Waaronder Seinfeld, dat vanaf 2021 op de dienst beschikbaar zal gaan zijn.

Met de grote belangstelling voor Disney Plus is het voor Netflix noodzakelijk om haar aanbod te blijven uitbreiden. Zo wordt er nog bijna iedere week nieuwe originele content aangekondigd. Daarnaast verschijnen soms ook een geliefde oude serie op de dienst, zoals bijvoorbeeld Friends.

Het is nu echter bekend geworden dat er over een tijdje nog zo’n populaire jaren 90 serie via Netflix te zien zal zijn. Het betreft hier Seinfeld, de sitcom waar stand-upcomedian Jerry Seinfeld centraal staat.

De vier hoofdpersonages uit Seinfield | Bron: Sony Pictures Television

The Los Angeles Times liet weten dat het verkrijgen van deze rechten als een soort compensatie voor het verliezen van The Office kan worden gezien. Deze laatste serie zal over een tijdje namelijk enkel nog via de streamingdienst van NBCUniversal te zien zijn.

Mocht jij de serie, die in Nederland onder andere op Comedy Central uitgezonden werd, nog eens willen terugzien dan zal je echter wat geduld moeten hebben. Het zal namelijk tot 2021 voordat de serie op Netflix zal verschijnen.

Meer nieuwe films en series

We kunnen ons voorstellen dat, ondanks dat dit soort berichten leuk zijn om te weten, je als Netflix abonnee misschien meer behoefte zult hebben aan artikelen waarin staat welke titels je per direct via de dienst kunt gaan bekijken. Vandaar dat we iedere week een overzicht maken van de meest interessante nieuwe films en series die op Netflix verschenen zijn.

Het artikel van afgelopen maandag (met onder andere Batman en een horrorserie) kun je hier lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix koopt rechten voor populaire komedieserie ‘Seinfeld’
Sluiten