Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 18 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Mr. Sunshine: epische Netflix serie is jouw volgende binge

Netflix haalt het laatste jaar steeds vaker zijn Originals uit de verste uithoeken van de wereld. Allang niet meer komt alles uit Hollywood, waardoor het aanbod een stuk diverser en kleurrijker is geworden. Shows als Dark (Duits) en Casa de Papel (Spaans) waren experimentjes waar de streamingdienst niet veel van verwachtte, die opeens uitgroeiden tot megahits. Niet alleen in Duitsland en Spanje.

Mr. Sunshine komt naar Netflix

Dat opent deuren voor veel meer internationale content. Tussen de berg aan aankondigingen die Netflix vrijwel dagelijks doet, valt vooral Mr. Sunshine op. Die titel doet vermoeden dat het om een romantische komedie gaat, maar niks is minder waar. Dit is een epische serie waar je U tegen zegt. De Zuid-Koreaanse Game of Thrones? We gaan het ontdekken!

De originele serie wordt gemaakt door Kim Eun-sook en Lee Eung-bok, allebei grote namen in Korea en erbuiten. Ze leverden eerder al samen internationale hits zoals Descendants of the Sun en Goblin af. De uit 24 afleveringen bestaande serie komt op 19 juli exclusief naar de streamingdienst.

Mr Sunshine Netflix Mr Sunshine Netflix Mr Sunshine Netflix Mr Sunshine Netflix

Maar waar gaat Mr. Sunshine over? De ambitieuze serie speelt zich af in het Korea van de negentiende eeuw, en vertelt het verhaal van een Koreaans jongetje uit een familie van huisbedienden. Hij rent weg en schuilt op een Amerikaans slagschip.

Jaren later keert hij terug naar zijn geboorteland, als een Amerikaane marineofficier. Zijn leven neemt echter een onverwachtse wending wanneer hij verliefd wordt op de dochter van een aristocraat, en de brute plannen om Korea te koloniseren ontdekt. Opeens is hij tussen twee vuren gevangen.

Ingrediënten voor megahit

Omdat het om Koreaanse productiebedrijven en acteurs gaat, komen de namen je waarschijnlijk niet bekend voor. Maar van de schrijvers tot de special effects is er toptalent betrokken, het beste wat het land te bieden heeft. High-end televisie dus.

De marineofficier wordt gespeeld door Lee Byung-hun, die internationaal bekend is door Red 2, G.I. Joe. Zijn allerbeste rollen kom je echter tegen in de Koreaanse bioscoop: I Saw The Devil is een van de beste thrillers van het afgelopen decennium, en The Good, The Bad and The Weird wordt nog steeds als een van de beste Koreaanse films gezien. Zijn IMDb-pagina is hoe dan ook zeer indrukwekkend.

De lat ligt dus hoog, en de verwachtingen voor Mr. Sunshine zijn hooggespannen. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een megahit, een topserie die zich kan meten met titels als Game of Thrones en Stranger Things. Of men daar ook in gaat slagen, gaan we op 19 juli ontdekken.

“We have seen so much passion for top quality Korean stories and the pedigree of a title like Mr. Sunshine is a significant step forward in building a strong Korean content library for our members around the world,” aldus Rob Roy, Vice President of Content – Azië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Mr. Sunshine: epische Netflix serie is jouw volgende binge
Sluiten