Het succes achter La Casa de Papel: Netflix dropt indrukwekkende documentaire

Afgelopen vrijdag is de hype rond La Casa de Papel weer flink aangewakkerd. De Spaanstalige serie is een wereldwijd succes en het vierde seizoen trekt dan ook weer veel bekijks. Maar naast het vierde seizoen, lanceerde Netflix ook een gloednieuwe documentaire over de serie.

La Casa de Papel: El Fenomeno neemt ons mee achter de schermen. Alleen zien we dit keer niet hoe de serie is opgenomen. We zien de immense populariteit die de serie met zich meeneemt. We horen het achtergrondverhaal en werpen een blik op wat dit succes nu eigenlijk betekent.

Netflix dropt La Casa de Papel: El Fenomeno

Veel mensen weten het niet, maar La Casa de Papel is van origine een flop. De serie verscheen voor het eerste op het Spaanse Netwerk Antena 3 en kende weinig succes. Sterker nog: er was in deze periode weinig enthousiasme te vinden bij cast en crew. Zo dacht regisseur Jesús Colmenar na het eerste seizoen dat het spelletje gespeeld was. Het was een flop. Cast en crew waren diep teleurgesteld. Dit was het dan.

Althans, dat was het gevoel dat destijds overheerste. Totdat Netflix aan de haal ging met de serie. De streamingdienst knipte het verhaal in twee seizoenen en bewerkte het beeldmateriaal opnieuw. Dit keer tot afleveringen van 44-50 minuten. En het resultaat is inmiddels bekend. Wereldwijd werd de serie een succes. Sterker nog: het werd het grootste succes van Netflix tot nu toe.

En wat dat succes dus met zich meebrengt, is te zien in de nieuwe documentaire die sinds deze week op de streamingdienst staat. We horen een klein deel van het achtergrond verhaal, maar krijgen vooral heel veel beelden te zien van het succes. De honderden mensen die bij opnames aanwezig zijn tot rode lopers en bekendheden met het welbekende Dali masker. Je wordt meegenomen in wat dit succes nu precies betekent en wat voor impact het heeft.

La Casa de Papel: El Fenomeno is nu te zien op Netflix.

Reageer op artikel:
Het succes achter La Casa de Papel: Netflix dropt indrukwekkende documentaire
Sluiten