Netflix overweegt een La Casa de Papel spin-off?

Waar de meeste Netflix series uit Amerika afkomstig zijn, kunnen ze er in Spanje ook wat van. Naast het goed ontvangen Élite wist met name La Casa de Papel veel indruk te maken en zelfs uit te groeien tot een van de populairste series die de streamingdienst de afgelopen jaren heeft uitgezonden.

Het blijkt nu dat er ook plannen zijn om een spin-off rondom deze populaire serie te maken. Dit nieuws werd bekendgemaakt door producent Jesús Colmenar, tijdens een ontmoeting met fans.

La Casa de Papel producent wil spin-off maken

Waar de Netflix spin-off over zal gaan, wilde Colmenar nog niet bekend maken. Als het aan de fans lag die aanwezig waren dan zou het project zich op Berlin focussen. Al kwam dat misschien ook een beetje omdat vertolker Pedro Alonso tevens op de bijeenkomst aanwezig was. Hij gaf aan dat volgens hem ieder personage wel een eigen spin-off verdient.

Seizoen 4

Er zijn inmiddels al 3 La Casa de Papel seizoenen uitgebracht, waarvan de meest recente in juli dit jaar verscheen. Tevens staat er een vierde seizoen gepland. Een van de hoofdrolspelers heeft een overigens aangegeven dat dit al in januari volgend jaar op Netflix zal verschijnen. Of dit ook echt zo gaat zijn blijft nog even de vraag.

La Casa de Papel Netflix
La Casa de Papel | Afbeelding: Netflix

Spaanse superheldenserie op Netflix

Naast La Casa de Papel en Élite verschijnt er eind dit jaar nog een Spaanse Netflix serie die mogelijk een grote hit gaat worden. Het betreft hier El Vincino, dat internationaal The Neighbor genoemd wordt. Dit gaat over een normale jongen die een alien treft en zijn superkrachten mag overnemen, mits hij deze zal inzetten om er heldendaden mee uit te voeren.

De bedoeling is dat het gehele eerste seizoen van El Vincino – oftewel The Neighbor – vanaf 31 december op Netflix verschijnt. Een eerste trailer is hier te bekijken.

Reageer op artikel:
Netflix overweegt een La Casa de Papel spin-off?
Sluiten