Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 sep 2018

Laatste kans op Netflix: deze topseries en films gaan snel verdwijnen

Afgelopen weekend was het even nagelbijten op Netflix. Elke week maakt de streamingdienst weer een nieuwe lijst van series, films en documentaires bekend die binnenkort gaan verdwijnen. Al enige weken stonden daar topseries als How I Met Your Mother en Homeland tussen.

Laatste kans op Netflix

Meer dan vijf zeer populaire series die al sinds het begin op Netflix in Nederland stonden. Gelukkig bleek de schade achteraf reuze mee te vallen: de meeste serie-licenties werden last minute alsnog verlengd.

Een korte verlenging, dat wel. Over een maand lopen ze alweer af. De kans is groot dat de streamingdienst ze na een aantal maanden alsnog voor meerdere jaren vastlegt, maar voorlopig blijft het even spannend.

8 oktober gaan wellicht flinke klappen vallen

Overigens vielen er het afgelopen weekend toch een paar klappen. Van American Horror Story verdween een seizoen, en Modern Family en White Collar missen nu allebei maar liefst drie seizoenen. How I Met Your Mother, New Girl, Prison Break en Sons of Anarchy kwamen de strijd ongeschonden door.

Maar goed, op 8 oktober is het dus opnieuw spannend voor die titels. Verder is er echter gisteren ook weer een nieuwe lijst met films en series bekend gemaakt, die gaan verdwijnen in de komende weken. De schade valt redelijk mee, maar deze geliefde series en films gaan komende maand toch verdwijnen:

The Expanse (2 seizoenen) – 30 september

The Expanse is een van de beste science-fiction series van de afgelopen jaren. Je kon de topserie de afgelopen tijd op Netflix vinden. Helaas heeft Amazon de serie onlangs opgekocht, en gaat de online boer ook nieuwe seizoenen produceren. De kans dat deze licentie alsnog wordt verlengd, is dus nihil.

Dicte (3 seizoenen) – 30 september

Tijd voor een stukje degelijke Deense televisie! Deze spannende crime-serie gaat over een misdaadjournaliste genaamd Dicte. Na haar scheiding keert ze met haar dochter terug naar haar geboortestad, Aarhus. Terwijl ze haar leven weer op de rit probeert te krijgen, duwen spoken uit het verleden haar al snel richting intrigerende politiezaken en misdaden.

Gomorrah (2 seizoenen) – 30 september

Pietro is de gevreesde en machtige leider van de Camorra Savastno-clan. Zijn rechterhand, Ciro Dï Marzio, zou zijn leven voor Pietro geven. Ciro heeft de pittige taak om de onervaren zoon van de invloedrijke clan-leider op te leiden. Wanneer Pietro opeens in de gevangenis beland, moet de onervaren zoon zich echter alsnog bewijzen.

The Iron Lady – 16 september

The Iron Lady is misschien niet het meest krachtige drama van de afgelopen jaren, maar toch is deze film zeker het proberen waard. Meryl Streep speelt een van haar beste rollen tot nu toe. Margaret Thatcher is natuurlijk The Iron lady. De film vertelt het verhaal achter de vrouw die een door mannen gedomineerde politieke wereld wist te veroveren. Voor die grote macht moest ze echter een nog grotere prijs betalen…

A Most Violent Year – 15 september

Oscar Isaac schittert in A Most Violent Year, een ondergewaardeerde film uit 2014. Het is 1981, en New York kampt met de hoogste criminaliteitscijfers uit de geschiedenis van de stad. Een immigrant probeert tijdens een bittere winter zijn bedrijf uit te breiden. Corruptie en rivaliserende bedrijven proberen daar echter een stokje voor te steken.

From Fat to Finish Line – 14 september

Twaalf zwaarlijvige vrouwen en mannen zijn er klaar mee. Ze spreken af om samen 225 kilo te verliezen. Daar blijft het niet bij: ook gaan ze een estafetteloop van 300 km voltooien. Ze kennen elkaar niet, maar komen online met elkaar in contact. Deze documentaire volgt hun inspirerende reis.

 

A Little Chaos – 14 september

Een kleurrijk kostuumdrama is op zijn tijd heerlijk. Daarvoor ben je bij A Little Chaos aan het juiste adres, ook wel bekend als The King’s Garden. Sabine De Barra gaat als tuinarchitecte aan de slag bij het Paleis van Versailles. Ze is echter tegendraads, en gaat tegen de plannen van haar baas in. Wanneer ze zich aangetrokken tot hem voelt, verandert haar leven voor altijd.

 

Jackass 3.5: The Explicit Movie – 12 september

Kun je tegen pijnlijke stunts die net iets te ver gaan? Dan ben je bij Jackass 3.5: The Explicit Movie aan het juiste adres. De crew van Jackass komt nog een keer samen om de meest bizarre grappen en stunts op het spel te zetten. De resulterende beelden zijn nog altijd verrassend vermakelijk.

 

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: deze topseries en films gaan snel verdwijnen
Sluiten