Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 mrt 2018

Laatste kans: deze topfilms verdwijnen zeer binnenkort van Netflix

Elke maand komt er een flink aantal nieuwe films, series en documentaires naar Netflix. Hartstikke tof, maar helaas verlopen er ook geregeld licenties. Oftewel, binnenkort verdwijnen er weer films en series van de streamingdienst. We zetten de toppers die binnenkort verdwijnen voor je op een rijtje. Zo kun je ze nog net op tijd checken!

The Shawshank Redemption

Tsja, wat moeten we hier nog van zeggen? The Shawshank Redemption is de film met de hoogste IMDb-score op Netflix. En terecht. Deze klassieker intrigeert ook nog anno 2018. Helaas verlaat The Shawshank Redemption op 8 maart de streamingdienst. Beleef dus nog snel het emotionele verhaal van twee gevangenen die bevriend raakten. De beste rollen van zowel Tim Robbins als Morgan Freeman.

The Shawshank Redemption netflix

Thor: The Dark World

Disney begint binnenkort zijn eigen streamingdienst. Langzamerhand zullen daardoor steeds meer Marvel-films van Netflix gaan verdwijnen. Om vervolgens ook waarschijnlijk nooit meer terug te keren. Je hebt daarmee nog tot 12 maart je laatste kans om Thor: The Dark World te checken. Niet de beste superheldenfilm van Marvel, maar wel een vermakelijke popcornfilm die zeker je tijd waard is. Kan Thor de ultieme opoffering volbrengen, en zo de wereld redden?

Thor: The Dark World

Eastern Promises

Een jong, Russisch meisje sterft tijdens haar bevalling in de handen van Anna. Naast het handtasje weet Anna niks van haar. Ze start een zoektocht, die haar tot diep in de donkere krochten van de Russische Maffia leidt, in Londen. Daar komt ze Nicolaï tegen, wiens beroep het is om vermoorde tegenstanders onherkenbaar te maken. Wat volgt, is een schitterende rollercoaster. Een pareltje van David Cronenberg, ondertussen alweer meer dan tien jaar oud. Je kunt deze geprezen film tot 9 maart op Netflix checken.

Eastern Promises

Attack the Block

Ah, wat een verademing. Deze Britse science-fiction film diende als eerste grote podium voor een jonge John Boyega. Een meteoor slaat in, in de duistere straten van Zuid-Londen. Een zegen voor Sam, een verpleegster in opleiding die net werd overvallen door een jeugdbende. Wanneer een buitenaards wezen uit de komeet stapt, worden hun levens echter voor altijd veranderd. Een heerlijk avontuur dat je nog tot negen maart kunt checken!

Attack the block

Margin Call

Een film als Margin Call geeft nu toch een beetje een.. dubbel gevoel. Dit geprezen drama is namelijk juist zo goed, door de hoofdrol van Kevin Spacey. Twee jonge werknemers van een prominente investeringsbank ontdekken dat heel Wall Street in de problemen zit. Het onderpand van de banken kan de verliezen niet meer dekken, en er worden vieze spelletjes gespeeld. Wat er dan achter de schermen gebeurt, wordt bizar goed gespeeld door de sterrencast van Margin Call. Nog tot 12 maart te checken op Netflix.

Margin Call Netflix

The Mechanic

Als we de naam Jason Statham noemen en je de onderstaande afbeelding ziet, dan weet je waarschijnlijk al precies wat je kunt verwachten. Arthur Bishop is de beste elitemoordenaar die er is. Hij voert met koelbloedige toewijding zijn opdrachten uit, tot zijn leermeester en mentor Harry (Donald Sutgerland) wordt vermoord. Hij besluit zijn leven te veranderen. Al snel steekt zijn verleden daar echter een stokje voor. Vermakelijke actie die je tot 8 maart kunt checken!

The Mechanic

Black Death

Black Death is zo’n film die onopvallend voorbij schiet. Geen topper, maar wel intrigerend kijkmateriaal met een sterrencast. Het middeleeuwse Engeland wordt geteisterd door de pest. Het land wordt verwoest door chaos. De angst heerst, de lijken liggen op de straten. Een klein dorp, omringd door een moeras, heeft echter nergens last van. De beruchte ridder Ulrich krijgt de taak om dat te gaan onderzoeken. Een spannend avontuur dat je nog tot 9 maart kunt bekijken!

Black Death

En de rest op Netflix!

Helaas blijft het niet bij deze toppers. De complete lijst kun je hier checkenDit zijn onze favorieten van vorige maand. Check ook onze lijstjes met de gekste AliExpress koopjes en gadgets. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om altijd als eerste dit soort Netflix-nieuws binnen te krijgen.

Reageer op artikel:
Laatste kans: deze topfilms verdwijnen zeer binnenkort van Netflix
Sluiten