Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 28 nov 2018

Laatste kans op Netflix: 11 topfilms en shows gaan verdwijnen

Het einde van de maand nadert rap, wat elke keer helaas weer betekent dat een flink aantal films en series van Netflix gaan verdwijnen. De schade valt in november mee, maar toch zitten er een aantal must-see topfilms tussen…

Vier shows van Jochem Myjer

We beginnen met slecht nieuws van Nederlandse bodem: een viertal shows van de Leidse cabaratier Jochem Myjer gaat op 29 november verdwijnen. Morgen dus al! Dan hebben we het over Even Geduld AUB!, De Rust Zelve, Yeehaa! en Adehade. Op dit moment toert Myjer met zijn nieuwe show Adem in, Adem uit door Nederland.

Copycat – 30 november

Verder sneuvelen er eind deze maand vooral een hoop films, waaronder Copycat. Deze thriller uit 1995 gaat over Helen, een psychiater die zich specialiseert in het gedrag van seriemoordenaars. Ze viel ooit zelf in de klauwen van een seriemoordenaar, maar nu moet ze er zelf eentje vangen. Maar wat doe je als diegene een copycat blijkt te zijn?

Much Ado About Nothing – 30 november

De jonge geliefde Claudio en Hero gaan binnen een week met elkaar trouwen. In de tussentijd proberen ze een arrogante vrijgezel in de val te lokken, en poogt Don Jon het huwelijk te voorkomen door ze vals te beschuldigen. Een klassieker met een twist.

For A Few Dollars More – 30 november

Ah, we blijven in de klassiekers hangen met een toppertje van Clint Eastwood. Een bende criminelen bereidt een zeer ambitieuze bankoverval voor. Twee premiejagers zien hun kans schoon om de bende op te rollen. Een van de premiejagers heeft echter stiekem hele andere plannen.

Braveheart – 30 november

De klassieker-storm blijft maar door razen. Braveheart, zo’n film die iedereen al eens gezien heeft, gaat op 30 november het strijdtoneel verlaten. Het epische avontuur van William Wallace en de bevrijding van Schotland blijft echter imponeren. Tijd voor een zoveelste keer!

Enemy at the Gates – 30 november

Enemy at the Gates vertelt het waargebeurde verhaal van Vassili Zaitzev, een sluipschutter uit Rusland die tijdens de Slag om Stalingrad meer dan honderd Duitsers vermoordde. In zijn eentje dus. Alles dreigt echter helemaal mis te gaan wanneer Zaitzev en zijn officier op dezelfde vrouw verliefd blijken te zijn.

Rain Man – 30 november

Charlie eft na het overlijden van zijn vader meer dan enkel een rozentuin en een mooie oldtimer. Hij komt er namelijk plotseling achter dat hij nog een broer heeft, genaamd Raymond. Klein detail: Raymond is zeer autistisch. Daardoor kan hij echter wel ingewikkelde wiskundige problemen oplossen. Raymond heeft bovendien het geld van Charlie’s vader gekregen. Charlie besluit zijn broer te ontvoeren. Prachtfilm!

Meet the Blacks – 30 november

Op zijn tijd kan een flauwe komedie best lekker zijn. Een verloren avondje, een bak popcorn en kijken maar! Carl Black heeft drugs en geld gestolen van een drugsdealer, en besluit om een nieuw leven te beginnen. Tot de jaarlijkse purge-nacht roet in het eten gooit: twaalf uur lang zijn alle misdaden volstrekt legaal.

 

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: 11 topfilms en shows gaan verdwijnen
Sluiten