Netflix maakt lanceerdatum laatste seizoen Dark bekend

De Duitse serie Dark is een grote hit op Netflix. De fans van de original moeten nog even wachten op het laatste seizoen.

Het Duitse Dark is een van de grootste verrassingen op Netflix. In de serie verdwijnt een jongen spoorloos in de bossen nabij het dorpje Winden. Bij de zoektocht naar de vermiste komen de bewoners bijzondere tunnels tegen waarmee er naar het verleden kan worden gereisd. In het tweede seizoen komen er nog bijzondere verhaallijnen bij en is er een zelfs een alternatieve realiteit.

Het derde seizoen van Dark

In het derde seizoen gaat de serie verder waar het in seizoen twee is gebleven. Dark bereikt een climax die verder gaat dan tijd en ruimte. Jonas komt in een nieuwe wereld terecht en probeert daar te achterhalen wat de alternatieve versie van Winden voor hem betekent. De anderen die zijn achtergebleven in een andere wereld, zijn op zoek naar een manier om zowel tijd als ruimte te buigen. Netflix heeft nu bekendgemaakt dat het derde seizoen van de serie vanaf 27 juni is te zien op Netflix.

De serie is goed ontvangen bij het publiek. Het scoort een 8,7 op IMDb, wat sowieso al een hoog cijfer is, maar al helemaal voor een niet-Engelstalige serie. Op Rotten Tomatoes weet Dark zelfs een score van 94% te halen bij zowel recensenten als het publiek.

Het einde

Schrijver Jantje Friese en regisseur Baran bo Odar doen wat meer uit de doeken over het laatste seizoen. “We waren heel erg blij toen het eerste seizoen van Dark wereldwijd zo populair werd. In het laatste seizoen geven we antwoorden op de vragen van kijkers en helpen we het verhaal door de tijd heen te ontcijferen. We vinden het ergens lastig om de personages achter ons te laten, maar elk einde is ook weer een nieuw begin.”

Een nieuw project

Overigens hoeven de fans niet te wanhopen na het einde van de serie. Friese en Odar werken aan nieuwe serie voor Netflix. Het project met de naam 1899 gaat over een stoomschip vol immigranten dat naar de Verenigde Staten vertrekt. Tijdens hun reis gaat er vanalles mis, wat gaat zorgen voor flink wat drama. Wanneer we die serie kunnen verwachten is nog onbekend.

Reageer op artikel:
Netflix maakt lanceerdatum laatste seizoen Dark bekend
Sluiten