Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 13/03/2019

Netflix lijkt goed nieuws te hebben voor One Piece-fans

De Japanse manga (strip) en anime (animatie-serie) One Piece is een begrip, zowel in Japan zelf als erbuiten. Met honderden afleveringen gaat het kleurrijke avontuur van Luffy en zijn vrienden nog altijd door. Nu ook op Netflix?

One Piece live-action serie

Meer dan een jaar geleden werd bekend gemaakt dat het One Piece-imperium uit zou worden gebreid met een live-action serie. Oftewel, een adaptatie met echte acteurs. Niet getekend dus.

In het geval van anime gaat dat negen van de tien keer verschrikkelijk mis. De rekbaarheid en diversiteit die animatie biedt leent zich vaak niet goed voor een live-action productie. Goedkope special effects en humor die opeens niet overkomt vormen dan grote belemmeringen.

Maar goed, laten we live-action serie over One Piece een kans geven. Maar waar blijft de show eigenlijk? Sinds de initiële aankondiging hebben we geen updates meer gekregen. Tot nu.

Naar Netflix?

Althans, indirect. Een aantal fans hebben een merkwaardige pagina op de officiële site van Netflix aangetroffen. Daarop staat One Piece, met de tag “US TV Shows.”

Dat is volgens velen de bevestiging dat de live-action One Piece serie naar Netflix komt. De animatie-reeks is op dit moment immers nergens op de streamingdienst beschikbaar, en de originele serie komt immers uit Japan, niet uit “the US”.

Het moet hier dus bijna wel om de live-action serie gaan. Een gerucht dat nog sterker de ronde ging doen toen Netflix de pagina snel offline haalde afgelopen nacht. Is de kat uit de zak?

Voorlopig heeft de streamingdienst niks te melden, zo bevestigde Netflix tegenover The One Piece Podcast. Het lijkt er echter toch sterk op dat fans van de legendarische anime-serie binnenkort op goed nieuws kunnen rekenen. Maar hoe binnenkort?

In de tussentijd kun je kennis maken met de wondere wereld van anime met dit artikel, waarin we tien anime voor beginners op een rijtje hebben gezet. Inclusief spectaculair beeldmateriaal. En wat One Piece betreft, bij deze een bonus-video, omdat het kan:

Reageer op artikel:
Netflix lijkt goed nieuws te hebben voor One Piece-fans
Sluiten