Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 17 okt 2018

Netflix: 10 topseries en films die nog deze week komen

Netflix is echt met een topweek bezig! Op 19 oktober komt er een lading aan nieuwe films en series online, stuk voor stuk met de potentie om echte toppers te gaan worden. We zetten er tien voor je op een rijtje.

1. Derren Brown: Sacrifice – 19 oktober

Derren Brown ken je wellicht van zijn shows die vooral in Engeland zeer populair zijn. Onlangs voegde Netflix een van zijn meest gedurfde experimenten tot nu toe aan het aanbod toe: The Push. Het idee was simpel: kun je een totaal willekeurig persoon een moord laten plegen?

De persoon wist niet dat hij of zij gefilmd werd. De illusionist is nu terug met een special die speciaal voor Netflix is ontwikkeld. Daardoor kan Brown verder gaan dan ooit. Dit keer is de vraag even prikkelend als controversieel: kun je een licht racistische Amerikaan zijn leven laten opofferen voor een ongedocumenteerde immigrant? De eerste trailer is veelbelovend, en komende vrijdag kun je Sacrifice al checken!

2. Haunted: seizoen 1 – 19 oktober

Het is bijna Halloween, dus verwacht een flinke lading aan griezelige films en series op Netflix. Vrijdag maakt Haunted zijn debuut. Het gaat om een serie waarin vrienden en familie waargebeurde verhalen uit hun verleden met elkaar delen.

De verhalen lopen compleet uiteen, maar hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze bijzonder griezelig zijn. En waargebeurd dus! Wat Haunted zo griezelig maakt, is het feit dat de verhalen ook nagespeeld worden door acteurs. Het complete eerste seizoen kun je vanaf 19 oktober checken.

3. Ask the Doctor: seizoen 1 – 19 oktober

Met Ask the Doctor heeft de streamingdienst nog een stukje fascinerende televisie te pakken. Drie vriendelijke en behulpzame doktoren beantwoorden alle vragen die jij hebt rondom allergien, slaappatronen, dieten en alles wat met gezondheid te maken heeft.

Zo krijg je niet alleen advies van experts, maar worden er ook korte metten gemaakt met beruchte mythes en testen de dokters de nieuwste behandelingen. Het is even een kwestie van afwachten hoe deze show uitpakt, maar het concept heeft in ieder geval veel potentie!

4. Hip-Hop Evolution: seizoen 2 – 19 oktober

Je merkt het al: vrijdag wordt een volle dag op Netflix. Voor fans van steengoede hip-hop is er in ieder geval fantastisch nieuws. Een van de beste documentairereeksen over hip-hop sinds tijden krijgt een tweede seizoen.

In de losstaande afleveringen komen de meest invloedrijke MC’s, DJ’s en producenten aan het woord. De wervelende en zeer dynamische evolutie van het genre wordt je haarfijn uitgelegd, van de roerige jaren zeventig tot de doorbraak van de jaren negentig. Wij hebben er zin in!

5. Marvel’s Daredevil seizoen 3 – 19 oktober

Je bent er waarschijnlijk al helemaal mee dood gegooid, maar toch mag het derde seizoen van Daredevil niet ontbreken in dit lijstje. Vrijdag gaat het verhaal van de blinde advocaat weer verder. Matt Murdock is verder van het pad af dan ooit. Hij vraagt om vergiffenis voor zijn zonden, bebloed en neergeslagen.

Dat zal hij nodig hebben, want ons favoriete personage uit alle Marvel-series is terug: Wilson Fisk. Dat is de bad guy die je nog kent uit het eerste seizoen van Daredevil. Fisk heeft veel tijd in de gevangenis gehad om de ultieme revanche te beramen. Kan Daredevil ook nu zijn geliefde stad redden?

6. Making a Murderer seizoen 2 – 19 oktober

Making a Murderer, nog zo’n Netflix monsterhit, krijgt vrijdag ook vervolg. Er is sinds het eerste seizoen een hoop gebeurd rondom de zaak van Steven Avery. In het eerste seizoen kregen we al het gevoel dat de politie van Wisconsin wraak probeerde te nemen.

Toen Avery na 18 jaar de bak uit kwam, bleek dat een grote nederlaag voor de lokale politie te zijn. Ze hadden hem immers ten onrechte de bak in geslingerd. Ze moesten door het stof, maar een aantal nieuwe wendingen zorgen ervoor dat Avery opnieuw in de rechtbank zit. Is hij dit keer echt de klos, of hebben we hier te maken met een koelbloedige wraakactie?

7. Wanderlust seizoen 1 – 19 oktober

Na vele jaren getrouwd te zijn proberen een therapeute en haar man hun inkakkende seksleven te redden. De sleur zit er flink in, maar beiden zijn bereid ervoor te vechten. Maar ja, hoe doe je dat als de aantrekkingskracht en libido simpelweg niet meer je van het zijn?

Ze komen met een even bizarre als intrigerende oplossing: anderen daten. Wanderlust vertelt hun aandoenlijke en vaak zeer komische verhaal. Het eerste seizoen staat vanaf vrijdag op Netflix.

8. The Night Comes for Us – 19 oktober

Het is tijd voor snoeiharde actie! De makers van het geliefde The Raid zijn terug met een nieuwe film, dit keer voor Netflix. Je hoeft dus niet te duimen voor een release in jouw lokale bioscoop. Direct vanaf de bank kun je gaan genieten van een hoop gebroken botten, een razend snel plot en schitterend in beeld gebrachte actie.

Nadat een elite huurmoordenaar van de triad het leven van een meisje spaart, komt dat hem duur te staan. Opeens is hij het doelwit van een groep van bloeddorstige moordenaars.

9. Illang: The Wolf Brigade – 19 oktober

Deze film is gebaseerd op Jin-Roh, een Japanse klassieker uit 1999. Die naam zal je niet zoveel zeggen, maar diende wel als inspiratie voor de Killzone-games. Die zwarte, imposante maskers? Die komen uit die film.

Nu komt Jin-Roh terug, dit keer als een liveaction productie. De eerste beelden zijn om van te smullen. In 2029 probeert een elite-squad van de politie korte metten te maken met een groep terroristen die tegen de hereniging van de twee Korea’s zijn.

10. Best.Worst.Weekend.Ever.: Limited Series – 19 oktober

Best.Worst.Weekend.Ever.: wat een titel. Deze miniserie gaat over een groep tieners die een epische trip naar Comic-Con plannen, een beurs waar popcultuur gevierd wordt. Daar willen ze hun idool eindelijk gaan ontmoeten.

Een solide plan, ware het niet dat vervolgens alles mis gaat. De makers van deze Netflix Original beloven een spectaculaire en hilarische achtbaan. Het is een kwestie van afwachten of Best.Worst.Weekend.Ever. het tiener-genre kan ontstijgen, maar gezien het kleine aantal afleveringen gaan we graag de uitdaging aan.

🚨Check ook dit: Makers Sherlock keren terug met nieuwe serie op Netflix 📺

Reageer op artikel:
Netflix: 10 topseries en films die nog deze week komen
Sluiten