Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 28 november 2018

Help! Netflix komt met live-action Cowboy Bebop serie

Netflix blijft zich focussen op anime. Gisteren kregen we te horen dat een van de beste series ooit, Neon Genesis Evangelion, naar de streamingdienst komt. Echt een titel die het genre ontstijgt en voor iedereen een must-see is. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Cowboy Bebop, een serie vol muziek, actie en intrigerende verhalen.

Netflix komt met live-action Cowboy Bebop

Gelukkig staat Cowboy Bebop al lang op Netflix. Absoluut een aanrader, maar wellicht ben je absoluut niet van de animatieseries. Dan hebben we goed doch eng nieuws voor je: Netflix komt met een live-action versie van de geliefde serie.

Ja, Netflix en live-action blijft een opvallend huwelijk. Als er iets pittig is om met een echte cast te vertolken, dan zijn het wel de werelden uit anime series en films. Animatie biedt nou immers een (stilistische) vrijheid die niet te evenaren is in live-action.

Cowboy Bebop is van zichzelf al vrij Westers, en leent zich dus wellicht beter voor een live-action adaptatie. De streamingdienst gaat in samenwerking met Tommorow Studios een live-action tv serie van 10 afleveringen maken, gebaseerd op de serie uit de jaren negentig.

Verder is er nog bijna niks bekend over het project, maar voor de diehard fans is er gelukkig wel al goed nieuws. Shinichiro Watanabe, de legendarische regisseur van het origineel, is betrokken als consultant.

De originele serie bestaat uit 26 afleveringen, plus een film die later uitkwam. De afleveringen staan voor een groot deel op zichzelf, met een overkoepelend plot dat pas later echt samenkomt. In principe leent het format zich dus goed voor 10 afleveringen.

Netflix Cowboy Bebop

Na Death Note houden we echter een slag om de arm. Die Netflix live-action adaptatie van een geliefde anime-serie pakte nou niet bepaald best uit. Aan de andere kant laat de recent uitgebrachte Bleach film zien dat het wel kan werken.

Marty Adelstein, CEO van Tommorow Studio’s, gaat de serie produceren. Hij werkt ook aan tv-versies van Snowpiercer en Hannah. Chris Yost (Thor: Ragnarok) gaat de eerste afleveringen schrijven. Javier Grillo-Marxuach (Lost) is ook betrokken.

Maar goed, nog even geduld hebben dus. We raden je in de tussentijd aan om het origineel op Netflix te checken. Je zult er geen spijt van krijgen. De schitterende muziek, het verhaal.. prachtig!

Reageer op artikel:
Help! Netflix komt met live-action Cowboy Bebop serie
Sluiten