Waarom een nietszeggend golftoernooi van levensbelang is voor Netflix

Apps Jeroen Kraak 15 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Netflix zendt de Netflix Cup uit. Een golftoernooi dat helemaal nergens over gaat en waar een aantal Formule 1-coureurs met golfprofessionals tegen een balletje gaan slaan. Toch is deze wedstrijd cruciaal voor de toekomst van Netflix.

Het kan je als raceliefhebber niet ontgaan zijn dat dit weekend de Grand Prix van Las Vegas is, die je voorlopig nog op Viaplay ziet. De race moet een groot spektakel worden om nog meer Amerikanen te interesseren in Formule 1. Nu het circus daar is neergestreken, heeft ook Netflix iets bedacht: een golftoernooi met Formule 1-coureurs.

Het Formule 1-golftoernooi op Netflix

Het toernooi werd afgelopen dinsdag gehouden op de Wynn Golf Club in Las Vegas voorafgaand aan de Grand Prix. In totaal zijn er vier teams waarbij een Formule 1-coureur gekoppeld wordt aan een professioneel golfer. Lando Norris is samen met Rickie Fowler, Carlos Sainz vormt een team met Justin Thomas, Alex Albon werkt samen met Max Homa en Pierre Gasly krijgt hulp van Collin Morikawa. Zij bepalen in acht holes wie de beste zijn.

En laten we eerlijk zijn: Lando Norris zien golven tegen Carlos Sainz is best vermakelijk, maar gaat in principe helemaal nergens over. Het is om des keizers baard. Hoe anders is het met de Formule 1-race dit weekend of een PGA-golftoernooi. Het is meer een soort promofilmpje die je vaak bij Red Bull voorbij ziet komen. Desondanks heeft Netflix dit toernooi georganiseerd en deze is ook meteen cruciaal voor de toekomst van de streamingdienst.

Sport en streamingdiensten

Netflix bestaat 25 jaar en richt zich qua televisie vooral op films en series. Vrijwel elke concurrent heeft sport op zijn eigen manier omarmd. Zo zenden Amazon Prime Video en Apple TV+ verschillende grote sportwedstrijden live uit en zijn Disney en Warner Bros Discovery eigenaar van respectievelijk ESPN en Eurosport. Het is dan ook niet raar als die diensten sport en entertainment bij elkaar gaan voegen.

Netflix daarentegen heeft nog nooit een sportwedstrijd uitgezonden. Op de dienst staan natuurlijk wel grote documentaires als Drive to Survive en Beckham. Deze zijn een succes en dan vooral die over het wel-en-wee in de Formule 1. Het is dus slechts een kwestie van tijd voordat de streamingdienst zich ook op sport gaat richten.

De toekomst van Netflix

De eerste stap daarvoor is dus dit Formule 1-golftoernooi, wat dus de eerste live-sportwedstrijd ooit van de streamingdienst was. Hiermee kon Netflix dus de techniek achter het live-streamen testen en of het daarna naar meer smaakt.

Achter de schermen lijkt Netflix al langer bezig met uitzendrechten voor sportevenementen. Zo gaan er al langer geruchten dat Netflix net zoals Apple een gooi wil doen naar de rechten van de Formule 1. Daarnaast wordt het bedrijf ook genoemd bij de rechten van het NBA In Season-toernooi, de Amerikaanse basketbalcompetitie. Het is dus wachten totdat de streamingdienst zijn eerste echte vis aan de haak heeft.

Gratis Netflix-alternatief Samsung TV Plus krijgt vier nieuwe zenders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen