Netflix maakt animatieserie van game Splinter Cell

Al jarenlang smeken gamers om een nieuw deel van Splinter Cell op de console. Er komt een nieuwe reeks, alleen wel op Netflix.

Series waar eerder games van zijn gemaakt, doen het goed bij Netflix. Het bracht eerder al verfilmde versies uit van The Witcher en Castlevania die lovende kritieken kregen. Bovendien staat een animatie-versie van de nog uit te komen game Cyberpunk ook al op de planning. Dat is niet de enige, want ook Splinter Cell komt naar Netflix.

Splinter Cell als game

Splinter Cell is een van de succesvolle reeksen van Ubisoft. De laatste game uit de serie dateert alweer uit 2013. Fans kunnen dan ook niet wachten op een nieuwe editie en smeken Ubisoft dan ook om weer een Splinter Cell-game te maken. Toch lijken de gamers nog steeds te moeten wachten. Eerst komt er nog een animatieserie over agent Sam Fisher, meldt Variety.

Nog niet veel bekend

De maker van de serie is niet zomaar iemand. Netflix heeft Derek Kolstad gestrikt. Hij schreef eerder het script voor verschillende John Wick-films. Naast schrijver is hij ook excutive producer voor de nieuwe Splinter Cell-serie. In totaal zal de serie uit twee seizoenen en 16 afleveringen bestaan. Netflix en Ubisoft hebben nog geen details over de nieuwe animatieserie bekendgemaakt.

De eerst Splinter Cell-game dateert alweer uit 2002. In het spel speel je de rol van Sam Fisher. Een ex US Navy SEAL die op verschillende geheime missies wordt gestuurd. Deze zijn vooral stealth, waardoor je niet gezien mag worden. Je verbergen en geruisloos rondlopen vormen dan ook de basis van de game. Ook is de nachtkijker van Fisher altijd prominent aanwezig.

Er gaan ook al jarenlang geruchten over een Splinter Cell-film. In 2012 werd gezegd dat Tom Hardy de hoofdrol zou spelen. Nu jaren later lijkt het project nog steeds niet van de grond te komen. Uitstel lijkt dus afstel te worden.

Reageer op artikel:
Netflix maakt animatieserie van game Splinter Cell
Sluiten