Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 11 dec 2019

Netflix onthult toch eerste kijkcijfers The Irishman

Netflix heeft eindelijk de eerste kijkcijfers voor The Irishman bekendgemaakt. Volgens het bedrijf zijn er in de eerste week 26.404.081 accounts geweest die de door Martin Scorsese geproduceerde misdaadthriller een kans hebben gegeven. De film valt hiermee qua kijkcijfers in het niets in vergelijking met het vorig jaar verschenen Bird Box.

Volgens Netflix content chief Ted Sarandos bestaan de eerdergenoemde 26 miljoen kijkers enkel uit abonnees die de film voor tenminste 70% gezien hebben. Waar gezien The Irishman zo’n 3,5 uur duurt lang niet iedere kijker ”die de film even geprobeerd heeft” onder zal vallen.

Netflix: ”The Irishman al ruim 26 miljoen keer bekeken”

Het bekendmaken van deze views lijkt een reactie te zijn op de cijfers die mediaconglomeraat Nielsen vorige week publiceerde. Zij gaven namelijk aan dat er in de eerste vijf dagen 13,2 miljoen mensen waren die The Irishman gezien hebben.

In eerdere berichten kwam al naar voren dat Netflix verwachtte dat de film in de eerste maand zo’n 40 miljoen views zou gaan krijgen. Het eerdergenoemde Bird Box zou volgens de streamingdienst in dezelfde tijdsperiode echter dubbel zoveel kijkers hebben gehad. Al had dit waarschijnlijk gedeeltelijk te maken met de hype die rondom de film ontstond. Zo verschenen er talloze meme’s en challenges rondom de film. Ook was deze een stuk korter dan The Irishman, waardoor hij waarschijnlijk wat laagdrempeliger oogde.

Netflix is normaal niet zo openhartig omtrent zijn kijkcijfers, wat erop wijst dat de dienst The Irishman als een van de meest waardevolle titels beschouwt.

The Irishman review

The Irishman is inmiddels alweer twee weken op Netflix te zien en krijgt zeer gemengde reacties. Waar veel abonnees de film saai vinden waren de meeste critici juist razend enthousiast. Onze review van de film is hier te lezen.

Bij de bekendmaking van de Golden Globes nominaties van dit jaar werd de Netflix Original overigens maar liefst 5 keer genoemd. Bekijk hier het complete overzicht met Netflix nominaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix onthult toch eerste kijkcijfers The Irishman
Sluiten