Culture 15 apr 2019 Noah Korevaar

Netflix gaat verder op… papier?

Netflix is anno 2019 meer dan een streamingdienst. Het bedrijf breidt zijn imperium de laatste tijd steeds vaker uit in een ander medium. Het is tijd voor het volgende stukje marketingmateriaal in de vorm van een… magazine. Maak kennis met Wide.

Wide: Netflix komt met eigen magazine

Ja, dat las je goed. Netflix komt met een eigen fysiek magazine. Print dus, papier. Het gaat naar verluidt om een luxe uitgave vol interviews, essays, foto’s en achtergronden rondom Netflix Originals. Met concurrenten als Apple TV+ en Disney Plus in het verschiet doet de streamingdienst er alles aan om zich te profileren.

Straks kun je als consument uit talloze diensten kiezen. Wat maakt dan uiteindelijk echt het verschil? Precies, het aanbod. Netflix gaat er alles aan doen om je ervan te overtuigen dat je niet zonder zijn Originals kunt.

Tevens is Wide vooral met award shows als de Emmy’s in het achterhoofd opgezet. De streamingdienst wil zijn content in de schijnwerpers zetten. Geen techbedrijf, maar een contentbedrijf. Een serieuze speler in Hollywood die ook serieus genomen wilt worden. Ook in de vrij traditionele wereld van de filmprijzen en filmfestivals.

De eerste editie van Wide komt naar verluidt al in juni uit. Precies, de maand waarin men kan beginnen met stemmen voor de Emmy nominaties. Hoe, waar of voor hoeveel je het magazine van Netflix kunt scoren, is voorlopig onduidelijk.

Dit is overigens niet het eerste uitstapje dat de streamingdienst binnenkort gaat maken. Netflix komt ook met een eigen radiozender, gefocust op comedy. Tevens kun je binnenkort wellicht in een bioscoop terecht van… Netflix. De streamingdienst wil naar verluidt een non-profit klassieke bioscoop in Amerika gaan redden.

Het blijft echter vooral gewoon een streamingdienst, waarop duizenden films, series en documentaires te vinden zijn. Wij selecteren de beste titels voor je. De beste aanraders vind je hier!

🤩Check ook hier: Deze maand bingen we bij Netflix Street Food

CB

Reageer op artikel:
Netflix gaat verder op… papier?
Sluiten