Netflix teaset met bizzare trailer voor duistere serie Maniac

Ruim tien jaar geleden verscheen de comedy Superbad en konden we genieten van Jonah Hill en Emma Stone met al hun middelbare school perikelen. Na al die tijd worden de twee dit jaar voor het eerst weer herenigd op het scherm door Netflix in de aankomende serie Maniac. Zoals de titel doet vermoeden, wordt het wel een minder lollige productie dan Superbad en de teaser trailer laat je zelfs met een wat duistere en ongemakkelijke sfeer achter. Maar toch wel met het gevoel dat je zeker meer moet weten van wat je net hebt gezien.

De geest is op te lossen

Maniac is gebaseerd op de gelijknamige Noorse serie en draait om twee testpersonen (Hill en Stone), die meedoen aan een mysterieus farmaceutisch onderzoek. De nieuwe medicatie zou op de een of andere manier alle problemen met betrekking tot de geest kunnen oplossen. De teaser trailer begint ook met de woorden “Als je begint te begrijpen hoe de geest in elkaar zit, begrijp je dat alles aan de mens veranderd zou kunnen worden. De geest is op te lossen.”.

Netflix Maniac

Vast in een fantasiewereld

Tijdens het horen van deze luguber klinkende woorden, zie je de twee hoofdrolspelers in een minimalistische ruimte tegenover elkaar zitten aan een tafeltje. Uiteraard gaat er iets mis met het onderzoek en de twee testpersonen, die elkaar in eerste instantie helemaal niet kennen, komen vast te zitten in een bizarre fantasiewereld.

True Detective producer

De Amerikaanse remake van Maniac wordt onder handen genomen door producer Cary Fukunaga, welke we kennen van onder andere het eerste seizoen van True Detective en Beasts of No Nation. Naast Hill en Stone is ook Justin Theroux (The Girl on the Train, American Psycho) van de partij als Dr. Mantleray. Dat is inderdaad de dokter die van mening is dat de geest op te lossen is.

Maniac vanaf 21 september

Vanaf 21 september kunnen we Maniac bij Netflix verwachten en krijgen we tien afleveringen om er weer even tegenaan te kunnen. Voordat het zover is moeten we nog wel eerst augustus doorkomen, maar gelukkig heeft Netflix dan ook weer een nieuwe lading aan binge-waardige titels.

Netflix

Reageer op artikel:
Netflix teaset met bizzare trailer voor duistere serie Maniac
Sluiten