Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Culture 23 okt 2018

Netflix & Marvel: toch vierde Daredevil seizoen?

Netflix lijkt met een flinke bezem door de Marvel series te fietsen. De producent liet vorige week weten dat er een einde kwam aan Iron Fist, gaf aan dat het gewoon door ging met Marvel series en cancelde vervolgens Luke Cage. Het laat zien dat geen held of serie veilig is op het platform en dat wekt zorgen op. Hoe zit het nu met de populairste Marvel serie DareDevil? Kunnen we nog een vierde seizoen verwachten? Showrunner Erik Oleson heeft hoop!

Vierde seizoen voor Daredevil?

Na het beëindigen van Iron Fist en Luke Cage is de toekomst van Daredevil onzeker. Netflix lanceerde afgelopen week het derde seizoen van de populairste Marvel serie. Showrunner  Erik Oleson was te gast bij Entertainment Weekly om te praten over de toekomst van de serie. Zijn woorden geven een klein beetje vertrouwen, maar kunnen ons niet gerust stellen. Een officiële bevestiging voor een vierde seizoen is er namelijk niet. De showrunner kon alleen vertellen dat hij “hoop heeft” in een nieuws seizoen. Als de showrunner op dit moment geen bevestiging heeft, weten we dat de release ervan nog wel even kan duren.

“Ik kan je vertellen dat ik heel hoopvol ben om een vierde seizoen te doen. Er is nog geen officiële bevestiging, maar als hij er is hoop er ik weer onderdeel van te mogen zijn.”

Het is een uitspraak van weinig woorden, maar die meer dan genoeg vermeld. Zo weten we dat er vanuit Netflix nog weinig besloten is, maar dat de passie van de makers aanwezig is. Deze mensen zullen, zonder enige twijfel, ervoor vechten om een vierde seizoen van de serie te maken.

Daredevil, bullseye, Netflix

Netflix & Marvel: Heroes for Hire?

Maar passie alleen gaat er niet voor zorgen dat de serie blijft. De schrijver van Luke Cage zaten vol met passie, maar kwamen er qua script niet uit. Reden genoeg voor Netflix om de stekker eruit te rukken. Iets wat de producent vorige week ook al deed bij Iron Fist. Hierbij werd verteld dat het personage niet zou verdwijnen en hadden we nog hoop op een tweede The Defenders seizoen. Maar onze gedachten gaan toch de andere kant op nu ook Luke Cage is beëindigd.

Luke Cage en Iron Fist zijn in de Marvel comics een duo genaamd Heroes for Hire. Nu niet alleen Iron Fist, maar ook Luke Cage’s eigen serie tot een einde is gekomen, zou het zomaar kunnen dat Netflix richt op het duo. De producent heeft vorige week nog aangegeven niet klaar te zijn met de Marvel series.

Netflix & Marvel: daredevil seizoen 4

Disney, eigenaar van Marvel, gaat namelijk beginnen met een eigen streamingservice. Dit zou betekenen dat alle Marvel content moet verkassen. Echter is er, door een deal met Netflix, geen mogelijkheid om dit met de series te doen. Dat zorgt ervoor dat Netflix volledig zeggenschap heeft over de helden en hun series. Zou een Heroes for Hire serie werkelijkheid worden, is de kans erg groot dat we deze alsnog op Netflix te zien gaan krijgen.

Dat Heroes for Hire werkelijkheid kan worden, laat deze Instragram post van Finn Jones (Danny Rand) wel zien.

 

Reageer op artikel:
Netflix & Marvel: toch vierde Daredevil seizoen?
Sluiten