Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 22 jun 2019

Netflix medewerkers delen hun gekke projecten: check ze hier!

De kans is groot dat ook jij tijdens je werk weleens grappige ideeën hebt die je ondanks de potentie maar voor jezelf houdt. Dit omdat de baas waarschijnlijk andere dingen van je verlangt. Toch zou het eigenlijk wel leuk zijn als je dit soort gekkigheden een keer zou kunnen uitwerken, want er zou zomaar iets heel leuks uit kunnen komen. Vandaar dat Netflix haar medewerkers af en toe de kans geeft om hun fantasie de vrije loop te laten.

Netflix medewerkers met gekke ideeën

Eens in de zoveel tijd organiseert Netflix een interne hackathon voor haar medewerkers. Het doel hiervan is dat ze zich zo een keer met iets anders dan anders bezig kunnen houden.

In de eerdere edities leverde dit allerlei leuke maar daarbij vooral vergezochte dingen op. Denk hierbij aan een oude Nintendo die House of Cards kon afspelen, het toevoegen van een ”jump to shark” knop in Sharknado en een VR beleving waarbij de Netflix catalogus in een ouderwetse videotheek werd veranderd. Zoals je kunt lezen gaat het hier om leuke dingen maar hebben ze daarnaast alleen weinig praktisch nut.

Dit jaar werd echter iets bedacht dat eventueel wel potentie heeft om een serieuze feature te kunnen gaan worden. Het gaat hier om Project Rumble Pack, dat is gebaseerd op een techniek die veel gameconsoles gebruiken. De functie zorgt namelijk voor haptische effecten naar de hand van dingen die op het scherm gebeuren. Een voorbeeld hiervan zijn mobiele apparaten waarbij het scherm gaat trillen als er in de film of serie een explosie plaatsvindt.

Deze techniek heeft veel weg van 4DX, waarbij de stoelen gaan trillen tijdens bepaalde gebeurtenissen op het scherm. Ondanks dat het potentie heeft is het nog maar de vraag of Netflix er iets serieus mee gaat doen.

Een ander idee was de ”voice of Netflix”. Hiermee kunnen gebruikers zinnen invoeren om vervolgens een fragment te horen waarin de betreffende woorden door personages uit Netflix titels worden uitgesproken. Deze feature kun je overigens zelf uitproberen.

Netflix Tips

Mocht jij nog opzoek zijn naar een leuke Netflix aanrader voor dit weekend dan vindt je deze bizarre film misschien wel leuk. Meer tips zijn hier te vinden.

Reageer op artikel:
Netflix medewerkers delen hun gekke projecten: check ze hier!
Sluiten