Zuhre Orhon
Zuhre Orhon Pop-Culture 4 feb 2016

Netflix meet kijkcijfers op een andere manier dan wij gewend zijn

Kijkcijfers van de doorsnee tv-zenders bepalen vaak of een programma op de buis blijft of niet. Op Netflix, een natuurlijk een nieuwe vorm van tv-kijken is, wordt dit toch op een andere manier onder handen genomen.

Hoe dan wel?

Zoals je weet worden door Netflix niet alle series en films in de database opgenomen. De selectie van programma’s wordt bepaald door de (bestaande) leden en of de gekozen series en films die enigszins van waarde bij deze kijkers zijn. Bovendien wil Netflix weten of het uitzenden van deze programma’s zorgt voor de toename van het aantal leden. Onze vrienden bij Manners.nl vertellen dat volgens Neil Hunt, Netflix’s Chief Product Officer, deze momenten worden gemeten op basis van valued hours.

Dit betekent dat de aantal kijkuren van een Netflix-verslaafde minder weegt tegenover die van de minder frequente bezoeker. De kijkers van specifieke programma’s zijn eerder bereid een lidmaatschap te nemen en zodoende telt hun stem daarom zwaarder mee voor het bepalen van de content. Naast het bekijken van valued hours, wordt ook gekeken naar de waardering van bestaande programma’s. De rode sterren zijn dus wel ergens goed voor! Wees niet terughoudend en deel sterren uit aan je favoriete series en films, wie weet zie je binnenkort meer van je favorieten op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix meet kijkcijfers op een andere manier dan wij gewend zijn
Sluiten