Acht nieuwe Netflix Originals die je in mei moet checken

In mei leggen alle vogels een ei en nog belangrijker: komt Netflix weer met een hele reeks aan series en films om te binge watchen. In totaal zijn er weer zesendertig nieuwe series, terugkerende series en films om de maand door te komen. Deze acht leken ons in ieder geval de moeite waard. Benieuwd naar de rest? Check dan de Netflix site.

Forgive Us Our debts

In deze Italiaanse Netflix film draait het allemaal om schulden en hoe je daar zonder kleerscheuren vanaf komt. Een werkloos geworden man wordt bedreigd door schuldeisers en kiest één van de slechte manieren om van ze af te komen. Hij gaat werken voor een deurwaarder, maar komt er al gauw achter dat deze deal met de duivel een behoorlijk prijskaartje heeft.

Vanaf 4 mei

Busted

Als je van Sherlock Holmes houdt, is Busted zeker iets voor jou. In elke aflevering zijn er weer nieuwe dingen om op te lossen en zeven speurneuzen nemen deze taak op zich. Gaandeweg komen zij en jij steeds dichter bij het antwoord op de grootste vraag van allemaal. Het draait uiteindelijk namelijk allemaal Project D en wat er nu eigenlijk daarmee is gebeurd.

Vanaf 4 mei

Manhunt

Manhunt is een meeslepende misdaad actiefilm, waarin een gevaarlijk complot op de één of andere manier verhinderd moet worden. Dat gaan een Chinese farmaceutische advocaat en een Japanse rechercheur bewerkstelligen, tijdens de spannende ontwikkelingen. De advocaat wordt, helaas voor hem, vals beschuldigd van een misdaad en moet er alles aan zien te doen om de echte dader op te sporen.

Vanaf 4 mei

Dear White People: volume 2

Deze maand is het tijd voor seizoen twee van Dear White People. In deze serie krijgen de donkere hoofdpersonages uiteraard weer te maken met dagelijkse vernederingen op hun Ivy League universiteit. Hoewel de tijden zijn veranderd, blijken ze toch niet zo liberaal te zijn als we graag zouden willen. Ook de universiteit is dat niet en we worden weer meegesleept met de bijbehorende perikelen, maar dan wel op een komische manier.

Vanaf 4 mei

Kong: King of the Apes

King Kong kennen we als de gewelddadige aap, die de wereld (en vooral Azië) ooit teisterde. Kong: King of the Apes is echter een wat schappelijker aapje en ziet er daarbij ook nog eens cute uit. In seizoen twee van de animatieserie zijn we in het jaar 2050 beland en is een kwaadaardige wetenschapper bezig met het vrijlaten van een leger robotdinosaurussen. Uiteraard moet Kong “to the rescue” komen met zijn vrienden om de wereld juist te redden.

Vanaf 4 mei

The Rain

In The Rain hebben mensen weer eens te maken met een “einde van de wereld” scenario. Deze keer speelt het verhaal zich af in Scandinavië en hebben we te maken met gevaarlijke regen. Deze verspreidt een agressief virus en het is dus ook beter om droog te blijven. Een broer en een zus proberen er alles aan te doen om te overleven en een oplossing te vinden voor hun miserabele omstandigheden.

Vanaf 4 mei

Evil Genius: The True Story of America’s Most Diabolical Bank Heist

Het is een hele mond vol, maar beloofd wel wat te worden. In deze docuserie wordt het waargebeurde misdaadverhaal over de de “pizza bomber heist” onder de loep genomen uit 2003 in Pennsylvania. Het begint met de dood van een pizzabezorger, die een bank berooft met een bom om zijn nek. Vanaf daar wordt het alleen maar vreemder en volg je een bizarre groep verschoppelingen en wetsovertreders, die een kat-en-muis spelletje spelen met de FBI. De serie zou volgens Netflix meer lagen van de samenzwering en moorden laten zien, dan wat men zich tot nu toe had gerealiseerd.

Vanaf 11 mei

Cargo

Ook Cargo is een spannende Netflix film, maar in dit verhaal hebben ze met hele andere problemen te maken. In Australië heeft een vader het maar moeilijk met zijn dochtertje (de Cargo?), want er is een gevaarlijke en angstaanjagende pandemie die overal aan het verspreiden is. Zal hij iemand vinden om voor zijn jonge dochter te zorgen in een land waar er nauwelijk nog mensen te vinden zijn en hij voor zijn eigen leven moet strijden.

Vanaf 18 mei

Als je van science-fiction en fantasy houdt hebben we goed nieuws. Netflix gaat zich de komende tijd op deze genres focussen, dus kun je binnenkort helemaal los. In de tussentijd hebben ze al Lost in Space om lekker te bingen.

 

Reageer op artikel:
Acht nieuwe Netflix Originals die je in mei moet checken
Sluiten