Dankzij MindFlix kun je met je gedachten en hoofdbewegingen Netflix bedienen

Netflix staat garant voor een potje goed relaxen. Het enige dat soms irritant kan zijn is dat je wel een afstandsbediening, smartphone of laptop nodig hebt om te scrollen door het aanbod. Wil je Netflixen door alleen je hoofd te gebruiken, dan is MindFlix het helemaal.

Met de MindFlix-hoofdband op hoef je alleen je hoofd te gebruiken om te scrollen door het aanbod. Heb je gevonden wat je zoekt, dan focus je je op de titel en de serie of film naar keuze start. Dit allemaal zonder een poot uit te steken! Hoe het precies werkt zie je in onderstaande (tenenkrommend slechte) video:

MindFlix kan geen gedachtes lezen

Zoals je kunt zien werkt MindFlix door een hoofdband die hersenactiviteit meet. Daarnaast kent-ie een aantal bewegingssensoren. Door te bewegen met je hoofd kun je gemakkelijk kiezen wat je wilt kijken. Het is niet zo dat de hoofdband je gedachten écht kan lezen. Maar het komt aardig in de buurt.

mindflix

Het idee is ontstaan door de jaarlijkse hackdag die Netflix organiseert. Op deze dag mogen ze experimenteren met nieuwe technologieën. Of Mindflix daadwerkelijk wordt uitgebracht is voor nu onzeker. Eén ding staat in ieder geval vast: Netflix is eropuit om het ons steeds comfortabeler te maken.

Reageer op artikel:
Dankzij MindFlix kun je met je gedachten en hoofdbewegingen Netflix bedienen
Sluiten