Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 31 jan 2018

Netflix en zoon David Bowie imponeren met science-fiction film Mute

Duncan Jones is een bekende naam onder science-fiction fans. De zoon van David Bowie heeft een opvallend klein aantal films op zijn naam staan, maar heeft toch een trouwe achterban weten te verzamelen. Hij combineert vaak het gevoel van indie-films met de grote budgetten van blockbusters. Maak kennis met Mute, zijn nieuwe project voor Netflix.

Mute komt naar Netflix

Jones is al jaren zijn fans aan het teasen rondom zijn nieuwe passieproject, Mute. Ondertussen leek de film bijna een mythe te zijn geworden, een project dat nooit van de grond zou gaan komen. Tot eind vorig jaar. Toen kwam het nieuws naar buiten dat Duncan Jones met Netflix samenwerkt om Mute op de streamingdienst uit te brengen.

De regisseur was eerder verantwoordelijk voor films als Moon, Source Code en Warcraft. Zeker die laatste was een misser, maar zijn terugkeer naar science-fiction schept hoop. Mute heeft ondanks zijn debuut op Netflix een flink budget en een ware sterrencast: Alexander Skarsgård, Paul Rudd en Justin Theroux spelen de hoofdrollen.

Mute Netflix februari

Eerste trailer toont donkere sci-fi film

We moesten het lang met een setfoto doen, maar vandaag is dan eindelijk een volledige trailer uitgekomen. We maken kennis met een donkere en futuristische wereld die doet denken aan Blade Runner. Een groot compliment, maar ook een vergelijking die hoge verwachtingen schept.

Mute gaat over een stomme barman, gespeeld door Skarsgård. Hij moet zijn weg banen door de grimmige onderwereld van het toekomstige Berlijn om zijn vriendin te vinden. Hij werkt samen Cactus Bill (Rudd) en Duck (Theroux), die allebei hun eigen agenda hebben.

Jones lijkt het beste van andere films te combineren. Blade Runner heeft dus duidelijk een grote invloed gehad, maar ook John Wick en The Dark Knight zien we duidelijk terug. Voeg daar een vleugje humor aan toe en je hebt een fascinerend recept.

Mute netflix science-fiction trailer

Het blijft een kwestie van afwachten: weet de publiekslieveling het allemaal samen te brengen op een coherente wijze? Dankzij de distributiemagie van Netflix gaan we al snel het antwoord op die vraag krijgen. Mute staat namelijk vanaf 23 februari op de streamingdienst. Hier kun je checken wat er nog meer in februari naar Netflix komt.

Reageer op artikel:
Netflix en zoon David Bowie imponeren met science-fiction film Mute
Sluiten