Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 4 okt 2018

Nostalgie-bom: Netflix gaat nieuwe Narnia films en series maken

Al decennia lang probeert Hollywood The Chronicles of Narnia tot leven te brengen. De geliefde boekenserie van C.S. Lewis is nog altijd mateloos populair, maar op het witte doek wil het maar niet lukken. Kan Netflix het wel?

Netflix gaat Narnia films en series maken

De afgelopen maanden doken er geruchten op dat de filmserie gereboot zou gaan worden. Vanuit het niks kwam er gisteren opeens een statement van Netflix en Entertainment One met fantastisch nieuw: de twee partijen gaan een samenwerking aan voor de lange termijn.

Abonnees van de streamingdienst kunnen films en series verwachten die zich afspelen in de wondere wereld van Narnia. Douglas Gresham, de stiefzoon van C.S. Lewis, gaat een flink aantal van de nieuwe projecten produceren.

Netflix gaat Narnia films en series maken

Hij is er van overtuigd dat Netflix het ideale thuis is voor deze ambitieuze reboot van het magische universum:

“Het is fantastisch dat fans van over de hele wereld uitkijken naar meer verhalen uit Narnia, en dat de ontwikkelingen in productie- en distributietechnologie het mogelijk maken voor ons om de avonturen uit Narnia over de hele wereld tot leven te brengen. Netflix lijkt het beste medium om dit doel te bereiken, en ik kijk ernaar uit om met ze samen te werken.”

Daarmee is het de vraag wat er gebeurt met Sony’s project. De filmstudio was onlangs nog bezig met een adaptatie van The Silver Chair, met de regisseur van Captain America: The First Avenger aan het roer. Joe Johnson dus.

Wordt die titel onderdeel van de Netflix-barrage, of krijgen we twee parallelle werelden? Het gaat nog wel even duren voordat we de eerste vruchten van deze samenwerking gaan zien, maar voor fans van de nostalgische boeken kan het al niet meer stuk.

?Check ook: Laatste kans op Netflix: The Bridge en andere topseries in gevaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nostalgie-bom: Netflix gaat nieuwe Narnia films en series maken
Sluiten