admin
admin Uncategorized 10 feb 2018

Netflix neemt je met National Parks Adventure mee op avontuur door Amerika

Goed nieuws voor iedereen die ook maar een beetje van natuur en avontuur houdt: de inspirerende documentaire National Parks Adventure, over de Nationale Parken van Amerika, staat op Netflix.

Hiken, biken, klimmen, kajakken, backpacken… Nergens kan het mooier dan in de Verenigde Staten. De verscheidenheid aan natuur en Nationale Parken is extreem. Iedereen die wel eens een roadtrip door Amerika heeft gemaakt, snapt dat.

National Parks Adventure toont de wildernis van Amerika

National Parks Adventure neemt je mee van de gebaande paden op avontuur door al deze indrukwekkende landschappen van Amerika. Sinds 1916 draagt de National Parks Service zorg voor ruim vierhonderd natuurgebieden en monumenten in de Verenigde Staten.

Al meer dan honderd jaar zijn Nationale Parken als Grand Teton, Yellowstone, Yosemite, Grand Canyon, Bryce Canyon, Crater Lake en Arches een levend monument voor de uitgestrekte en ongerepte wildernis die de Verenigde Staten rijk zijn. Voor het eerst is de schoonheid van deze parken op grootbeeld te bewonderen.

Dit artikel verscheen eerder op Manners.

In National Parks Adventure word je aan de hand genomen door bergbeklimmer Conrad Anker, fotograaf Max Lowe en kunstacademiestudent Rachel Rohl. Gezamenlijk fietsen, wandelen en klimmen ze zich een weg door Amerika’s meest ongerepte natuur. De adembenemende beelden zijn een ware inspiratie voor de avonturier die in iedereen schuilt.

national parks adventure

Geen Netflix? Check dan het Omniversum

Mocht je om wat voor reden dan ook geen Netflix hebben, weet dan de National Parks Adventure nog steeds in het Omniversum draait. Het Omniversum is een grootbeeldfilmtheater in Den-Haag.

De films worden hier door een geavanceerde techniek op een enorm koepelscherm geprojecteerd. De beleving wordt nog eens extra versterkt door een subliem geluidssysteem. Eigenlijk veel leuker dan Netflix, dus. Check hier de speeltijden.

Saillant detail: in het Omniversum speelt alleen de Nederlandse versie, die wordt ingesproken door Chris Zegers. De originele versie is ingesproken door legende Robert Redford.

Meer avontuur op Netflix: The Ritual

Ook nieuw is backpack thriller The Ritual, die sinds 9 februari te zien is op Netflix. Lees in dit artikel meer over het verhaal van vier vrienden wiens avontuurlijke trip verandert in pure hiking horror.

Reageer op artikel:
Netflix neemt je met National Parks Adventure mee op avontuur door Amerika
Sluiten