Mark Hofman
Mark Hofman Culture 6 nov 2018

Bingewatch: Netflix dropt Nederlandse maffia/drama serie

De tijd dat Netflix content voornamelijk nog uit Amerika komt, is al lang en breed voorbij. Zo zien we sinds kort het pareltje Bodyguard (Engeland) het platform veroveren, waar La Casa De Papel (Spanje) dat ook al eens deed. Content uit andere landen is populair en het was dus slechts een kwestie van tijd tot ook Nederlandse content zou verschijnen. Iets wat het in de vorm van La Famiglia nu daadwerkelijk doet. 

La Famiglia op Netflix

Content die buiten Europa komt, daar is de Europese Unie niet zo happig op. Eerder dit jaar legde de EU nieuwe regels op voor streamingsdiensten als Netflix en Amazon. Maar liefst 30% van de content moest uit Europese producties bestaan. Iets waar Netflix bijzonder goed naar lijkt te luisteren. Series als Bodyguard (Engeland) en La Casa De Papel (Spanje) hebben het platform al voor zich weten te winnen en ook een Nederlandse productie wordt komende maand toegevoegd aan de collectie. Maar Netflix stopt niet met het trekken van de portemonnee. Het bedrijf is heerlijk aan het shoppen geweest in Nederland en heeft een deal gesloten met de NPO. Het resultaat? De serie La Famiglia staat nu in zijn geheel op Netflix!

En die naam kan je bekend voorkomen! Het is namelijk geen gloednieuwe serie, maar eentje uit 2016. La Famiglia draait om de familie Esposito, welke afkomstig zijn uit Italië. Alhoewel, moeders komt uit Nederland en het gezin woont al een jaartje of 25 in ons koude kikkerlandje. De familie heeft het eigenlijk allemaal goed voor elkaar met hun eigen pizzeria Il Baffo. Maar een donker verleden, wat uiteraard weer geld gerelateerd is, komt naar boven drijven. Kleinzoon van de familie krijgt het meeste last van de wending en moet uiteindelijk gaan kiezen: geld verdienen bij de maffia of familie.

Flop op TV?

Ondanks het feit dat de serie er tof uitziet en het verhaal toch bijzonder goed lijkt, flopte hij op de Nederlandse televisie. La Famiglia was in 2016 elke donderdag te zien op NPO1, maar moest uiteindelijk verkassen. De 600.000 kijkers per aflevering waren er niet genoeg om de serie op dit tijdstip te behouden. Het werd verschoven naar de late zondagavond, waardoor veel mensen af moesten haken. Of de serie op Netflix wel een succes kent is nog maar de vraag, maar de kans is zeker aanwezig. Veel mensen die destijds aan de serie begonnen hebben eindelijk de kans om hem af te kijken. Mensen die hun televisie voor de laatste keer hebben aangezet tijdens de WK finale van 2010, kunnen eindelijk kennis maken met deze toffe productie.

La Famiglia kent met Joke Bruijs, Teun Kuilboer en Eva Laurenssen toch een aardige sterrencast. De serie is nu volledig te zien op Netflix.

Famiglia

Dit niks voor jou? Check dan ons overzicht van wat je nog meer kan checken deze week!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bingewatch: Netflix dropt Nederlandse maffia/drama serie
Sluiten