Netflix brengt eerste Nederlandse original-film van makers Mocro Maffia

Na de serie Ares komt Netflix nu ook met de eerste original-film. De productie heeft nog geen titel en ook is de releasedatum nog niet bekend.

Het script van de film voor de streamingdienst wordt geschreven door Shady El-Hamus en Jeroen Scholten van Aschat. El Hami gaat tevens de regie doen. Eerder maakte hij al de Nederlandse titels Nachtschade en De Libi. Bij de laatste film werkte hij al samen met Scholten van Aschat. Daarvoor ontvingen ze in 2019 een Gouden Kalf voor beste scenario.

Komisch crime drama

De nieuwe original, die nog geen naam heeft, vertelt het verhaal van Richie Rich. De jongen staat op het punt om door te breken als de grootste hiphopartiest van Nederland als hij wordt beroofd van een duur horloge. Wat volgt is een kat-en-muis spel tussen Richie en de overvallers. De hiphopster riskeert daarin zijn hele carrière die hij heeft opgebouwd. Netflix noemt de film een komisch crime drama over de hedendaagse obsessie met status en succes.

De omschrijving door Netflix van de film is nog wat summier, want veel is nog niet bekend. Zo heeft de film geen naam en is ook de datum van verschijning nog niet bekend. Ook zijn de acteurs nog een groot vraagteken. “De film onderzoekt de worsteling tussen wie je bent en wie je wilt zijn in een tijd waarin je online identiteit allesbepalend is en iedereen gebukt lijkt te gaan onder een chronische erkenningstoornis,” vertelt Scholten van Aschat.

Netflix werkt samen met makers Mocro Maffia

Voor het maken van de film gaat Netflix samenwerken met Fiction Valley. Dat bedrijf maakt onder andere de successerie Mocro Maffia voor Videoland. Netflix is dan ook blij om met het bedrijf samen te werken: “We kijken er naar uit om samen met de getalenteerde makers, Shady El-Hamus en Jeroen Scholten van Aschat, het verhaal van Richie Rich tot leven te brengen.”

Eerder maakte Netflix al de Nederlandse original-serie Ares. Daarin gaat een Amsterdanmse student bij een geheim genootschap dat al bestaat sinds de Gouden Eeuw. Zij moet beslissen hoe ver ze wil gaan om op te klimmen in de organisatie. De horrorserie ontving gemengde reacties. Op IMDb scoort het een magere 5,6.

Reageer op artikel:
Netflix brengt eerste Nederlandse original-film van makers Mocro Maffia
Sluiten