Netflix heropent iconische bioscoop om originals te vertonen

Er zijn de afgelopen tijd enkele filmmakers geweest die beweren dat Netflix slecht is voor de filmindustrie. Zo zou de streamingdienst er onder andere voor zorgen dat mensen minder reden hebben om naar de bioscoop te gaan. Er is nu echter een bericht verschenen dat het tegendeel bewijst.

Netflix heeft er namelijk voor getekend om het eerder dit jaar gesloten Paris theater in New York nog even draaiende te houden. Ze willen de locatie onder andere gaan gebruiken om prestigieuze originals te kunnen vertonen.

Netflix gaat original films in eigen bioscoop laten vertonen

Gezien Amerikaanse bioscoopketens als Regal en AMC Theaters weigeren om door Netflix geproduceerde content te vertonen heeft de dienst zelf maar een bioscoop gehuurd. De eerste film die er vertoont gaat worden is Marriage Story van regisseur Noah Baumbach.

Naast het Paris Theater in Manhattan heeft Netflix ook de ambitie om het Egyptian Theatre te Los Angeles in handen te krijgen.

Netflix featured Image
Als het aan Netflix ligt kijk je original content binnenkort niet alleen vanaf de bank | (Afbeelding: Freestocks)

Waar Netflix voorheen meer in series investeerde wordt er dan laatste tijd ook veel geld besteedt om films te laten produceren. Zo zijn dit jaar onder andere titels als Marriage Story, The King en Dolemite is My Name op de dienst verschenen. Daarnaast is er geïnvesteerd in 6 Underground en The Irishman, dat de twee duurste Netflix film projecten tot nu toe zijn.

Concurrentiestrijd

De keuze om veel geld te blijven besteden aan originele content zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat Netflix de concurrentie de baas wil blijven. Zo verschenen er deze maand maar liefst twee nieuwe streamingdiensten, namelijk Apple TV+ en Disney+. Waar deze eerste maar matig ontvangen werd bleek die van Disney direct een succes te zijn: in de eerste 24 uur werden namelijk meer dan 10 miljoen mensen lid.

Reageer op artikel:
Netflix heropent iconische bioscoop om originals te vertonen
Sluiten