Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Culture 17 okt 2018

Netflix voorlopig niet klaar met produceren van Marvel series

Eerder deze week trok Netflix de stekker uit haar eerste, eigen geproduceerde, Marvel serie. Iron Fist is niet meer (rust in vrede), maar DareDevil en zijn vriendin blijven wel doorgaan. En dat is niet gek, want Netflix is alles behalve klaar met Marvel. 

Netflix niet klaar met Marvel

Met de komst van DareDevil seizoen 1, luidde Netflix een nieuw tijdperk in. Samen met Marvel produceerde het bedrijf de live-action versie van The Defenders. DareDevil, Luke Cage, Jessica Jones en The Punisher waren een groot succes. The Defenders was iets minder en Iron fist vergeten we eventjes. Die laatste is niet voor niets gecanceld door Netflix. Inmiddels weten we ook dat Disney, die eigenaar is van Marvel, een eigen streamingservice gaat starten. Fans weten op dit moment, geheel terecht, niet meer wat ze moeten verwachten van de samenwerking. En wij eigenlijk ook niet. Gelukkig is het hoge woord er nu uit en is er een ding duidelijk: Netflix is niet klaar met Marvel.

In het tweede kwartaalverslag van Netflix komt naar buiten dat de samenwerking stand blijft houden. Het Netflix/Marvel universum gaat helemaal nergens heen, ook niet naar Disney’s eigen streamingplatform. Punisher seizoen 2, Luke Cage seizoen 3 en DareDevil seizoen 4 zouden dus werkelijkheid kunnen worden. En wanneer dat gebeurt, gebeurt dat gewoon op Netflix.

Netflix niet klaar met Marvel

The Defenders 2?

Chief Content Officer van Netflix, Ted Sarandos, laat weten dat de toekomst over de series in Netflix hun handen ligt. ‘Het is aan ons om die series te cancellen, maar we zijn zeer tevreden over het resultaat ervan’, staat in het report. Hieruit kunnen we leiden dat Netflix volledig zeggenschap heeft over de Marvel series en de helden. Dat de series dus geen kant op gaan is het logische gevolg hiervan. Al zal Iron Fist helemaal niets meer doen, aangezien die dit weekend gecanceld is door Netflix.

Toch gaat het personage niet verdwijnen. Volgens Netflix zelf gaan we Danny Rand nog terugzien, alleen niet meer in zijn eigen serie. En dat zou kunnen betekenen dat we een tweede seizoen van The Defenders voorgeschoteld krijgen. Mocht het niet zo zijn dat de Facebook-pagina van The Defenders is veranderd in Netflix‘s NX. Geen officieel teken dat The Defenders verdwijnt, maar ook zeker geen teken dat het terugkeert.

Netflix niet klaar met Marvel

Lang verhaal kort: het verhaal tussen Marvel en Netflix was onduidelijk, maar lijkt opgehelderd te zijn. We kunnen gewoon blijven genieten van de helden op het platform. Maar in welke maten, hoeveelheden en vormen deze terugkomen weten we niet.

Reageer op artikel:
Netflix voorlopig niet klaar met produceren van Marvel series
Sluiten