Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 28 mei 2018

Netflix and Chill: nieuwe titels die je in juni 2018 niet mag missen

Mei is alweer bijna voorbij, en daarmee staat juni voor de deur. Dat betekent dat het weer tijd is voor een lijstje met films, series en documentaires die komende maand naar Netflix komen! Er zitten flinke toppers tussen, van fascinerende Netflix Originals tot klassiekers. We zetten de aanraders voor je op een rijtje!

November 13 – Attack on Paris

Netflix begint juni met een driedelige documentairereeks over de aanslagen van november 2015, in Parijs. Bataclan dus. Frankrijk werd opgeschrikt door maar liefst vijf inslagen, op verschillende locaties. 129 dodelijke slachtoffers en 350 gewonden.

Jules en Gédéon Naudet blikt op een integere manier terug op deze inktzwarte dag. Vanaf 1 juni beschikbaar.

Sense8 finale

Sense8 werd onthaald als een van de meest ambitieuze en gelaagde science-fiction series ooit. Met de Wachowski’s aan het roer kon het ook bijna niet anders. Personages die op een intrigerende manier met elkaar verbonden zijn, locaties over de hele wereld en een megabudget: Sense8 moest wel slagen.

Toch liep het anders. Na drie seizoenen kondigde Netflix aan dat de Original gecanceld was. Het aantal kijkers bleef ondanks lovende recensies achter. De toegewijde fanbase kwam direct in opstand, omdat de serie een waardige afsluiter nodig heeft. Die krijgen ze wonderbaarlijk genoeg, in de vorm van deze film. Vanaf 8 juni op Netflix!

Jack Reacher: Never Go Back

Jack Reacher keert opeens weer terug naar zijn vroegere militaire basis, in Virginia. Daar heeft hij afgesproken met de beruchte Major Susan Turner. Al snel blijkt echter dat ze is gearresteerd, en dat Reacher beschuldigd wordt van een misdaad waar hij niks vanaf weet. Wat volgt is een achtbaan vol met actie, de FBI, criminelen en een hoop intrige.

Een vermakelijke popcornfilm met Tom Cruise. Geen Oscar-materiaal, maar absoluut de moeite waard om op een verloren avond te checken. Jack Reacher: Never Go Back komt op 22 juni naar de streamingdienst.

Luke Cage seizoen 2

Disney kondigde vorig jaar aan dat het aan een eigen streamingdienst werkt. Een overname van Netflix lijkt dus voorgoed van de baan, wat ook geldt voor de samenwerkingen rondom Netflix-series. De huidige titels gaan echter gewoon door, ook Luke Cage dus.

Harlem’s populaire superheld komt op 22 juni opnieuw in actie. Het eerste seizoen was razend populair vanwege de hiphop-invloeden en het aanstekelijke acteerwerk van Mike Colter. Fans gaan onder andere ontdekken wat er in zijn leven is veranderd sinds de gebeurtenissen uit The Defenders. Spannend!

Trainspotting

Op 19 juni wordt er een echte klassieker aan de contentbibliotheek van Netflix toegevoegd: Trainspotting. Deze klassieker vertelt het verhaal van Mark Renton, een door Ewan McGregor gespeelde werkloze die samen met zijn vrienden het (saaie) alledaagse leven in Edinburgh doorbrengt.

Oftewel: bier drinken, uitgaan en drugs gebruiken.  Kunnen ze zo de jaren negentig doorkomen? Het sfeertje, de muziek en het rauwe acteerwerk maken Trainspotting een iconisch pareltje. Checken dus!

Jane Got a Gun

Jane Hammond is getrouwd met een van de meest beruchte mannen die er rondlopen: Bill. Hun rustige leventje wordt bruut verstoord wanneer hij zwaargewond thuis komt, met acht kogels in zijn rug. Het werk van zijn eigen bende. Jane besluit wraak te nemen en neemt zelf een wapen ter handen.

Dat ze daarvoor met haar vredige levensstijl moet breken en haar ex moet inschakelen, is bijzaak. Een vermakelijke actiefilm met Natalie Portman die je vanaf 1 juni al kunt checken!

En meer op Netflix!

Hier blijft het niet bij!. Hier kun je de complete lijst checken. Ook maart bood een aantal toffe titels op Netflix, die je waarschijnlijk nog lang niet allemaal hebt gezien. Dit zijn onze favorieten van vorige maand. Check ook onze lijstjes met de gekste AliExpress koopjes en gadgets.

?Lees ook: De term Netflix Original betekent niet wat je denkt

Reageer op artikel:
Netflix and Chill: nieuwe titels die je in juni 2018 niet mag missen
Sluiten