Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 19 dec 2018

Opvallend experiment: Netflix test goedkoop weekabonnement

Iets meer dan een maand geleden begon Netflix met het testen van een nieuw abonnement. Een optie die een stuk goedkoper is dan de abonnementen die je gewend bent. Tegelijkertijd kleefden er ook flinke nadelen aan: je kon het goedkope abonnement (4 dollar per maand) enkel op je smartphone gebruiken.

Netflix test weekabonnement

Dat abonnement werd in Maleisië getest, maar daar blijft het niet bij. De streamingdienst is continu internationaal nieuwe modellen aan het uitrollen en aan het experimenten. Gloednieuwe abonnees in Oostenrijk kwamen deze week bijvoorbeeld opeens een nieuwe abonnementsoptie tegen.

Niet een prijs per maand, maar per week. Ze kregen de optie om een abonnement af te sluiten voor 2,49 euro per week. Met dezelfde test experimenteert Netflix ook met een wekelijkse prijs van 2,99 euro en 3,99 euro. Zo kan het bedrijf precies checken waar de sweet spot zit.

Netflix week abonnement

Het is een opvallend experiment. Als gebruiker bespaar je immers met dergelijke prijzen sowieso geld en/of moeite door voor een maand te gaan. Als je echter enkel een bepaalde Netflix Original of film wilt bingen, dan is het weer een topdeal. Een losse film op bijvoorbeeld Pathé Thuis huren kost al snel 3,99 euro. Voor dat geld kun je met het nieuwe abonnement een week lang elke avond een topfilm checken. De vraag is echter hoeveel animo er voor een dergelijk model is.

Zie jij dit al helemaal zitten? Juich dan niet te vroeg, want de kans is klein dat Netflix deze optie binnenkor wereldwijd uit gaat rollen. De Duitse blog Caschy vroeg de streamingdienst om een reactie, die ze ook kregen. De conclusie is duidelijk: het is slechts een test.

Netflix is op dit moment verschillende betaalopties aan het testen in kleine, geselecteerde gebieden. Het doel is om Netflix plezieriger en toegankelijker te maken voor mensen wereldwijd. In dit geval testen we op kleine schaal verschillende betaalopties, om zo beter te leren begrijpen waar onze gebruikers behoefte aan hebben. Dit soort testen wisselen normaliter qua lengte en waar ze plaatsvinden, dus niet elke potentiĂ«le gebruiker krijgt er mee te maken.”

Stadt-bremerhaven

Reageer op artikel:
Opvallend experiment: Netflix test goedkoop weekabonnement
Sluiten