Kevin Eyken
Kevin Eyken Tech 8 apr 2019
Leestijd: 4 minuten

6 nieuwe Netflix films en series om te kijken | week 14 2019

Het gemak van Netflix is heerlijk, maar je moet wel het aanbod een beetje in de gaten houden. Er verdwijnt en verschijnt van alles, en het kan zomaar zijn dat jouw favoriete serie ineens niet meer te kijken is. Gelukkig komt er ontzettend veel toffe content bij. Maar waar haal je de tijd vandaan om het allemaal te kijken?

Natuurlijk helpt WANT je een handje door de beste nieuwe films en series op een rijtje te zetten, en we pakken er ook twee klassiekers bij. Want één van de tofste (historische) actiefilms staat nu op Netflix, plus een Tarantino-film met een Nederlands randje. Dit zijn zes nieuwe films en series om te kijken op Netflix!.

#1 Gladiator

Een film die iedereen een keer gezien moet hebben. In Gladiator zien we Russel Crowe als Romeinse generaal Maximus, een trouwe strijder in het leger van zijn keizer, Marcus Aurelius.  Wanneer deze keizer Maximus vertelt dat Rome een democratie moet worden, betekent dit het einde voor de keizerlijke familie. De jaloerse zoon van Marcus Aurelius wil zijn toekomstige troon niet afstaan en doet er werkelijk alles aan om het keizerrijk in stand te houden. Dit ontketent een gewelddadige strijd tussen Maximus en de keizerszoon. Geweldige muziek, dramatische momenten, en bloederige actie. Oh, en de kwaadaardige keizerszoon wordt gespeeld door Joaquin Phoenix, die in de aankomende film over The Joker speelt.

Gladiator is nu te zien op Netflix.

#2 Reservoir Dogs

Quentin Tarantino ziet de laatste tijd meer van zijn films verschijnen op Netflix. Onlangs kwam Inglourious Basterds nog online, en nu dus de crime thriller Resevoir Dogs. Deze film – die zich vermoedelijk afspeelt in hetzelfde universum als Pulp Fiction – draait om een groep bankovervallers die falen in hun missie. Het grootste deel van de film speelt zich af in één ruimte, waarin een gewonde overvaller verblijft. De overval verliep dusdanig dramatisch dat er wel een verrader moet zijn. Maar wie is het?

Resevoir Dogs staat nu op Netflix.

#3 Baby Driver

Een jongen genaamd ‘Baby’ wordt gedwongen om te werken voor een crimineel. Zijn talent is zijn bizar goede vermogen om auto te rijden, en dus is het na elke overval aan hem om criminelen veilig te stellen. Wat Baby Driver uniek maakt is de wijze waarop de wereld voorbij de vierde muur invloed heeft. Scènes die zich op de maat van de muziek afspelen bijvoorbeeld, en meer van dat soort details. Een heerlijke film met Kevin Spacey, Jon Hamm (Mad Men), en Jon Bernthal (The Punisher) die allemaal fantastische rollen vertolken.

Baby Driver is nu beschikbaar op Netflix.

#4 Chilling Adventures of Sabrina | seizoen 2

Meng tienerdrama met occulte onderwerpen (en een vleugje horror), en je hebt Chilling Adventures of Sabrina. Zoals de oorspronkelijke comic waar het op gebaseerd is, is deze serie ook een soort spin-off van Riverdale en daar heeft het ook veel van weg. Het is niet enorm diepgaand en soms ligt de politieke boodschap er wel erg dik bovenop, maar de productie is hoogwaardig. In het tweede seizoen ontdekt Sabrina meer over de wereld van het ‘heksenbestaan’, en ze heeft een nieuwe vlam, terwijl ze stiekem ook gevoelens heeft voor haar ex-vriend. Zoals je al leest: vind je Riverdale tof, dan ga je dit waarschijnlijk ook waarderen.

Chilling Adventures of Sabrina seizoen 2 is nu te zien op Netflix.

#5 Our Planet

Ken je Planet Earth? Die toffe natuurdocumentaire over onze planeet en al het wonderlijk schoon dat zich daarop bevindt? Met David Attenborough als voice over? Netflix heeft daar een geheel eigen versie van gemaakt, genaamd Our Planet. Geen origineel concept, maar wel een ijzersterke uitvoering. Inclusief de stem van David Attenborough. Ga lekker achterover zitten en geniet van de geweldige beelden die wederom aantonen hoe schitterend ‘onze’ planeet kan zijn.

Our Planet staat nu op Netflix.

#6 Kevin Hart: Irresponsible

Wil je comedy die wegblijft van politiek en polariserende onderwerpen? Dan ben je bij Kevin Hart aan het juiste adres. ‘s Werelds grootste kleine comedian vertelt met veel energie over zijn problematiek in de liefde, het opvoeden van kinderen, en meer van dit soort dagelijkse onderwerpen. Immer positief, energiek, en veelal hilarisch. Kevin Hart: Irresponsible is een comedy special die ideaal is voor een luie zondag en is nu te zien op Netflix.

Kevin Hart: Irresponsible is nu te zien op Netflix.

Meer Netflix?

Wil je nu meer weten over Netflix en alles er omheen? Check dan zeker even de podcast Kijkvoer. Samen met Thomas van Manners.nl wordt het laatste nieuws rondom Netflix besproken, hebben we het over onze favoriete series en wordt ook een nieuwe update gegeven. Benieuwd naar de meest recente aflevering? Check deze dan hieronder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
6 nieuwe Netflix films en series om te kijken | week 14 2019
Sluiten