Top 10: Netflix introduceert nieuwe feature in Nederland voor films en series

Netflix gaat abonnees meer vertellen over de films en series waar er in de rest van het land naar gekeken wordt. Dit doen ze door voortaan een Top 10 lijstje op de homepage te vermelden.

In een nieuwe blog geeft het bedrijf aan voortaan iedere dag een top 10 samen te stellen met de content waar op de betreffende dag het meest naar gekeken wordt. Daarnaast verschijnt er ook een apart lijstje voor films en eentje voor series.

De dagelijkse top 10 films en series van Netflix

Uiteraard hebben we even gekeken welke films en series momenteel in Nederland het populairst zijn. Als het gaat om series blijkt Narcos: Mexico bovenaan te staan. Wat gezien de recente release van het tweede seizoen natuurlijk helemaal niet zo verrassend is. Opvallend is dat tevens de nummers 2 t/m 5 door Netflix zelf geproduceerde titels zijn:

(Bron: Netflix / Noah Korevaar)

Ook als het gaat om films staat een Netflix original op nummer 1, namelijk het misdaaddrama The Last Thing He Wanted met Anne Hathaway en Batman-acteur Ben Affleck. Dit lijkt misschien positief, maar kan ook het gevolg zijn van het feit dat de dienst steeds meer toptitels moet afstaan aan studio’s als NBCUniversal en Warner Bros. Dit omdat deze partijen zelf met een dienst komen en hun content daarom bij Netflix weghalen.

(Bron: Netflix / Noah Korevaar)

Mocht jij zelf ook willen checken welke films en series er vandaag het meeste in de smaak zijn gevallen dan kun je de top 10 lijstjes voortaan vinden via het kopje ‘series’ of ‘films’.

Geen proefabonnement meer

Waar de bovenstaande functie wat ons betreft een interessante toevoeging is, heeft Netflix onlangs ook een verandering ingevoerd waar mensen waarschijnlijk minder blij mee zijn. Het is in Nederland en België sinds kort namelijk niet meer mogelijk om een gratis proefperiode op Netflix te nemen. Dit is waarschijnlijk gedaan omdat er veel misbruik van gemaakt werd.

Meer Netflix nieuwsartikelen zijn hier te checken.

Reageer op artikel:
Top 10: Netflix introduceert nieuwe feature in Nederland voor films en series
Sluiten