Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 6 aug 2018

Deze 10 onmisbare films en series komen komende dagen naar Netflix

De komende weken stroomt Netflix vol met nieuwe films, series en documentaires. Wij zetten de hoogtepunten voor je op een rijtje.

The Most Unknown 9 augustus

De wetenschap probeert al eeuwen de diepste levensvragen te beantwoorden. In The Most Unknown komen wetenschappers uit de meest uiteenlopende disciplines samen. Van natuurkunde tot psychologie: ze delen baanbrekende ideeën en nemen je mee in hun vakgebied. Verwacht echter geen suffe documentaire. Deze opvallende samenwerking tussen Vice en Netflix wordt door critici als episch beschouwd.

Perdida 9 augustus

Netflix heeft het afgelopen jaar flink gescoord met anderstalige thrillers, uit landen als Brazilië en Spanje. Dit keer komt jouw volgende binge-verslaving uit Argentinië. Een politievrouw start een nieuwe zoektocht naar haar jeugdvriendin, die al jaren geleden verdwenen is in Patagonië. Al snel blijkt echter dat er meer aan de hand is, en bevind ze zich in een levensgevaarlijke situatie. Helaas is er nog geen trailer met ondertiteling beschikbaar.

Afflicted seizoen 1 10 augustus

Patiënten met chronische ziektes reizen van ziekenhuis naar ziekenhuis, van diagnose naar diagnose. Vaak zonder verlichting of licht aan het einde van de tunnel. In Afflicted hoor je hun verhaal, en ga je met ze op reis. Misschien zullen ze niet de antwoorden vinden waar ze op hoopten, maar het leven blijkt altijd toch net wat rijker te zijn dan je dacht. Een intrigerend kijkje in levens die bepaald worden door ziekte.

Afflicted seizoen 1

Zion 10 augustus

Op 10 augustus gaat Netflix kijkers inspireren met Zion. In deze documentaire maak je kennis met Zion Clark, een jongeman die geboren is zonder benen. Jarenlang zat hij vast in verpleegtehuizen, tot hij besloot om alsnog zijn droom waar te maken: professioneel worstelaar worden. Een korte en indrukwekkende documentaire die alle lof verdient.

Demetri Martin: The Overthinker 10 augustus

Toch op zoek naar luchtiger materiaal? Demetri Martin’s langverwachte special komt op 10 augustus eindelijk naar Netflix. De koning van de oneliners is scherper dan ooit, en zijn tekeningen onderscheiden Martin van de tientallen andere stand-up-specials die op de streamingdienst staan. Ja, dat las je goed: tekeningen spelen een belangrijke rol in de shows van Demetri Martin. Hoe? Dat ga je op 10 augustus ontdekken.

Voltron: Legendary Defender seizoen 7 10 augustus

Na de spannende finale van seizoen zes is het alweer bijna tijd voor het zevende seizoen van Voltron: Legendary Defender! Het doel van de crew is vrij simpel: ze moeten terugkeren naar de aarde. Daar kan de vader van Pidge hopelijk een nieuw schip bouwen. En tja, onderweg komen ze natuurlijk een hoop obstakels tegen. De onderstaande teaser geeft al een vermakelijk voorproefje op alle actie die je kunt verwachten.

Arrival 11 augustus

Arrival is waarschijnlijk de beste film uit het lijstje met nieuwe titels die in augustus naar Netflix komen. Denis Villeneuve leverde in 2016 een science-fiction pareltje af, en zette daarmee zijn streak aan topfilms voort. Met hoofdrollen voor Jeremy Renner en Amy Adams en een verhaal dat van begin tot eind weet te intrigeren is dit een must-watch voor elke filmliefhebber.

Terminator 2 Judgment day 15 augustus

Tijd voor een lekkere popcornfilm! Op 10 augustus komt Terminator 2 Judgment Day naar Netflix. Ondertussen is het tien jaar geleden dat Sarah Conner het doelwit werd van een moordlustige Terminator-robot. Haar zoon John zal het ooit op gaan nemen tegen supercomputer Skynet. Daarom sturen ze een nieuwe, nog sterkere Terminator op pad om John om te leggen. Het verzet heeft echter ook een geheim wapen achter de hand: een oudere Terminator. Volg je het nog?

Disenchantment seizoen 1 17 augustus

Matt Groening, de bedenker van The Simpsons, komt deze maand met een nieuwe serie naar Netflix: Disenchantment. In deze cartoon voor volwassenen duiken we in een fantasywereld, waar we de avonturen volgen van de rebelse prinses Bean. De eerste tien afleveringen komen op 17 augustus online. Verwacht een bekende tekenstijl, met een modern sausje. En natuurlijk een hoop scherpe humor!

Forgetting Sarah Marshall 15 augustus

Op 15 augustus is er ook nog ruimte voor een romantische comedy, met Kristen Bell en Jason Segel in de hoofdrollen. Peter Bretter en Sarah Marshall zijn uit elkaar. Peter is er kapot van, en besluit om naar Hawaï op vakantie te gaan. Zo hoopt hij zijn verdriet te kunnen vergeten. Klein probleempje: Sarah had hetzelfde plan, maar zij heeft al een vriend die mee gaat. Geen Oscar-materiaal, maar absoluut vermakelijk.

 

Reageer op artikel:
Deze 10 onmisbare films en series komen komende dagen naar Netflix
Sluiten