Check in oktober deze tien Netflix premières voor je binge-sessies

De maand is alweer bijna voorbij en dat betekent dat we een kersverse maand tegemoet kunnen zien met allerlei nieuwe Netflix premières. Uiteraard hebben we zoals altijd weer een lijst voor je samengesteld van series en films die je absoluut moet proberen. Bereid je alvast voor op oktober en wie weet dat je volgende maand je binge momenten wat beter kunt inplannen.

Big Mouth

We beginnen de lijst met de gedurfde comedy animatieserie Big Mouth. Van seizoen 1 kun je al uitgebreid genieten op Netflix en volgende maand is het tijd voor het volgende seizoen. Hierin zien we hoe het verder gaat met de vrienden Nick Kroll en Andrew Goldberg, die de bekende perikelen uit de puberteit op een hilarische manier met je delen.

Netflix Big Mouth

Vanaf 5 oktober

Private Life

In de film private life gaan we weer naar echte acteurs en volgen we het verhaal van een stel in de veertig, dat het maar niet lukt om kinderen te krijgen. Alle hoop lijkt verloren, totdat een stiefnicht op bezoek komt en er toch nog opties lijken te zijn. Het is een comedy, waarin behoorlijk wat drama zit verwerkt tijdens de vermoeiende missie van het stel om eindelijk maar ouders te kunnen worden.

Netflix Private Life

Vanaf 5 oktober

22 July

In de Netflix film 22 July gaat het er wat minder komisch aan toe en hebben we te maken met terroristen. Het is een indrukwekkende verfilming van de ergste terroristische aanslag in Noorwegen ooit, waarbij meer dan zeventig mensen om het leven zijn gekomen. In de film maak je niet alleen de ramp mee, maar wordt je meegesleept in het verhaal van de overlevenden en krijg je ook meer te zien van het politieke systeem in Noorwegen en de advocaten die aan de bloedstollende zaak hebben gewerkt.

Netflix 22 July

Vanaf 10 oktober

Apostle

In Apostle hebben we te maken met een religieuze sekte en reizen we terug in de tijd naar het jaar 1905. Een man probeert wanhopig zijn zuster te redden, die is ontvoerd door leden van de sekte en uiteraard komt daar behoorlijk wat spanning, spektakel en gevaar bij kijken, aangezien ze haar natuurlijk niet zomaar laten gaan. Als je houdt van horrorfilms en thrillers met een religieus tintje, is Apostle zeker iets voor jou.

Netflix Apostle

Vanaf 12 oktober

Fightworld

In Fightworld betreden we de wereld van martial arts. In verschillende culturen ziet dit er namelijk anders uit en acteur Frank Grillo reist de wereld rond om te bekijken wat de overeenkomsten en verschillen zijn. Grillo reist onder andere af naar Afrika, Mexico, Brazilië en Israël om de verschillende vormen eens te analyseren. Als je een fan bent van No Reservations, zul je Fightworld waarschijnlijk ook leuk vinden.

Netflix Fightworld

Vanaf 12 oktober

The Haunting of Hill House

Zoals je waarschijnlijk al vermoedt, is The Haunting of Hill House een enge serie over een huis waarin geesten niet hebben begrepen dat ze verder moeten. De horror-dramaserie is een moderne verfilming van de klassieke roman van Shirley Jacksons uit 1959. We volgen het verhaal van kinderen, die in het desbetreffende huis zijn opgegroeid en als volwassenen weer terug gaan om uiteindelijk de geesten uit hun verleden te moeten confronteren.

The Haunting of Hill House: Netflix Original

Vanaf 12 oktober

Daredevil

In oktober komt Daredevil terug naar Netflix voor een derde seizoen. De blinde advocaat Matt Murdock strijdt dan verder als superheld tegen de onrechtvaardigheden in Hell’s Kitchen. Dat is overigens Hell’s Kitchen in New York en niet in de keuken bij Gordon Ramsay. Zolang er onrecht is, blijft de superheld verder strijden dus theoretisch gezien kunnen we nog behoorlijk wat seizoenen verwachten.

Netflix Daredevil

Vanaf 19 oktober

Bodyguard

In Bodyguard zien we de Britse Royalty and Specialist Protection tak van de Londense politie in actie. Een oorlogsveteraan moet ervoor zorgen dat een politicus veilig blijft en dat blijkt nog best een link taakje te zijn. De politicus speelde namelijk een grote rol in het conflict waar de veteraan ook aan mee moest helpen met alle gevolgen van dien. Bodyguard is eigenlijk een BBC serie en Netflix is erin geslaagd om de streamingrechten buiten Engeland en Ierland te bemachtigen.

Netflix Bodyguard

Vanaf 24 oktober

Chilling Adventures of Sabrina

De serie Chilling Adventures of Sabrina is gebaseerd op de Archie Comics, waar ook Riverdale op gebaseerd is. Het verhaal gaat over Sabrina die bijna 16 jaar oud wordt en dan moet gaan kiezen tussen de mensenwereld van haar vrienden en de heksenwereld van haar familie. Als dit verhaal je bekend voorkomt, klopt dat. Er is namelijk inderdaad al een oudere serie, genaamd Sabrina, the Teenage Witch of in Nederland: Sabrina de Tienerheks.

Netflix Chilling Adventures of Sabrina

Vanaf 26 oktober

Castlevania

Als laatste op de lijst hebben we Castlevania. Seizoen 1 van de anime-serie valt al te bingen op Netflix en het volgende seizoen komt er eind oktober aan. Het verhaal gaat over een vampierjager, die een belegerde stad probeert te redden van allerlei bovennatuurlijke beesten. Deze monsterlijke wezens worden door niemand minder dan Dracula zelf aangevoerd, wat de missie alleen maar lastiger maakt. De serie is gebaseerd op de klassieke videogames.

Netflix Castlevania

Vanaf 26 oktober

Naast Castlevania is Avatar: the Last Airbender ook een populaire anime-serie. Helaas was de live-action film niet erg succesvol, maar Netflix gaat het opnieuw proberen met een kersverse live-action Netflix Original.

Reageer op artikel:
Check in oktober deze tien Netflix premières voor je binge-sessies
Sluiten