Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 9 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Netflix op koers om in 2021 met nog meer orignals te komen dan in 2020

Netflix heeft veel orignals en elk jaar lijken er nog meer bij te komen. Nou ja, lijken? Het is gewoon zo. Ook in 2021.

Er zijn zo ontzettend veel originals op Netflix. Wat te denken van Narcos, Stranger Things, Undercover, The Witcher, Space Force, House of Cards, Cobra Kai, Lucifer, Away, Ozark. We kunnen nog uren doorgaan om nog meer series op te noemen. Het zijn er inmiddels zoveel en elk jaar komen er nog meer nieuwe bij. Ook aankomend jaar is het weer raak. Zelfs met de coronacrisis kan het nog meer series uit gaan brengen.

Netflix CEO Reed Hastings vertelt

Dat laat Netflix co-CEO Reed Hastings weten aan het Amerikaanse medium Variety. Er komen in 2021 meer series dan in 2020, maar waarschijnlijk niet zoveel als het bedrijf vooraf verwachtte. Vooral in de Verenigde Staten lopen producties langere vertragingen op vanwege het coronavirus.

“Volgend jaar hebben we een geweldige selectie van content. Het zijn zeker meer originals dan dit jaar, maar niet zoveel als we verwachten. In Europa en Azië produceren we nog steeds. We hopen dan ook op een vaccin zodat we nog intensiever te werk kunnen gaan”, laat de Netflix-baas weten. In 2019 maakte Netflix in de Verenigde Staten nog in totaal 371 shows, in 2020 was dit tijdens de coronacrisis 40 tot 50 nieuwe original-titels elke maand. Als het in 2021 nog meer wil produceren moet het dus flink aan de bak.

Producties met vertraging

Natuurlijk is Netflix niet het enige bedrijf waarbij de coronacrisis gevolgen heeft, ook andere streamingdiensten hebben er last van. Zo is het bij Disney+ bijvoorbeeld de vraag wanneer de series Wandavision en The Falcon en The Winter Soldier te zien zullen zijn.

Eerder liet acteur Frank Lammers al weten dat de coronacrisis de hele planning voor Undercover op z’n kop gooide. In plaats van het derde seizoen van Undercover, komt eerst de film over het leven van crimineel Ferry Bouman. Dit moest eigenlijk omgekeerd zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix op koers om in 2021 met nog meer orignals te komen dan in 2020
Sluiten