Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18 dec 2018

Netflix opent eerste bioscoop in Nederland

Netflix werd lang gezien als een vloek voor bioscopen. Waarom zouden consumenten nog tickets kopen voor een bioscoopfilm, als ze thuis duizenden titels kunnen streamen? Uiteindelijk blijkt dat wel mee te vallen, en toont de streamingdienst zijn Originals steeds vaker op het witte doek. Nu ook in Nederland.

Netflix opent bioscoop in Nederland

Sterker nog, Netflix gaat binnenkort zijn eerste bioscoop openen in Nederland. Binnenkort vindt het Winterparadijs plaats, een jaarlijks winterfestival in de RAI. Daarin gaat de streamingdienst zijn lineup aan kerstfilms tonen.

Het is nog niet bekend om welke films het exact gaat, maar waarschijnlijk zijn het de Netflix Originals die dit jaar uitkwamen voor kerst. Je kunt ze allemaal alvast bewonderen in deze lijst met de beste kerstfilms op Netflix.

Het is dus niet alsof het bedrijf echt een fysieke bioscoop opent, het gaat om een tijdelijke pop-up. Toch is het een unicum, al flirt Netflix de laatste tijd al steeds vaker met de bioscoopwereld. Oscarwinnaar Alfonso Cuarons nieuwe meesterwerk, Roma, komt bijvoorbeeld zowel op Netflix als in de bioscoop uit.

Maar goed, terug naar het Winterparadijs. Hier kun je meer informatie over het evenement vinden. Het Winterparadijs vindt van 21 tot en met 30 december plaats in de RAI, in Amsterdam. Je kunt er allerlei shows bezoeken, sneeuwballen gooien, sneeuwpoppen maken, eten: oftewel, alles wat met kerst te maken heeft. De arena is namelijk gevuld met echte sneeuw!

Ondertussen slingeren wij Netflix weer aan, want de streamingdienst heeft de afgelopen dagen een waslijst aan topfilms toegevoegd. Hier vind je de complete lijst.

https://www.facebook.com/HetAmsterdamseWinterparadijs/photos/a.1930304767035202/2008003969265281/?type=3

Reageer op artikel:
Netflix opent eerste bioscoop in Nederland
Sluiten