Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 3 okt 2018

Eerste beelden: Netflix Original 22 July is nu al zeer aangrijpend

De wereld en met name Noorwegen stond op 22 juli 2011 stil in verdriet. Op die dag werd één van de hevigste terreurdaden in Europa gepleegd door de extremist Anders Breivik. Hij bracht die dag maar liefst 77 mensen om het leven. Binnenkort komt op Netflix de film 22 July uit. Zoals je van de titel kunt afleiden gaat hij over die inktzwarte dag, maar ook zeker over de nasleep er van.

Netflix Original 22 July

Nu is het wel te hopen dat de film enigszins goed is, omdat je niet zou willen dat er aan een dramatische en traumatische product een wanproduct wordt gekoppeld. De regisseur van de film is Paul Greengrass, die tijdens het schrijven van de film werd bijgestaan door Åsne Seierstad.

Zij schreef het boek ‘One of us’ die over die dag en de nasleep gaat. Greengrass is overigens geen onbekende in de filmwereld en heeft wat ervaring met het brengen van een film die draait om een drama. Zo bracht hij eerder de film United 93 uit.

Deze film gaat over het verhaal van een gekaapt vliegtuig tijdens de 0/11 aanslagen en hoe de passagiers voorkwamen dat ook dat vliegtuig werd gebruikt om zich in een gebouw te boren. Door hun verzet stortte het vliegtuig buiten de bebouwde kom neer en de passagiers worden echt als helden gezien. Met die film werd Greengrass genomineerd voor een oscar en won hij een BAFTA award.

De film 22 July komt op 10 oktober uit op Netflix en begint met de dag 22 juli. Op die dag pleegde Anders Breivik eerst een aanslag op het regeringsgebouw in Oslo, waar acht mensen om het leven kwamen. Vervolgens ging hij naar het eiland Utøya, waar hij met zijn wapens het vuur opende en maar liefst 69 mensen, waaronder veel kinderen, om het leven bracht. Het is daarmee een film die zeer heftig kan overkomen.

22 July

Wil je meer lezen over Netflix en de nieuwe content? Dan hebben we hier het meest recente overzicht.

Reageer op artikel:
Eerste beelden: Netflix Original 22 July is nu al zeer aangrijpend
Sluiten