Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 24 jan 2018

De vijf beste Netflix Original films

Hoewel Netflix voor velen niet meer weg te denken is uit het dagelijks leven en de dienst nog steeds populairder wordt, was er een duistere tijd waarin het natuurlijk nog niet bestond. Netflix begon in 2007 met zijn verlossende service en na een paar jaar kregen we ook de Netflix original series. Dit bleek alsnog niet genoeg te zijn en uiteindelijk ging Netflix zelfs ook hele films maken en dat doen ze toch behoorlijk goed. Dit zijn de vijf Netflix original films die absoluut het kijken waard zijn.

Imperial dreams

Imperial Dreams wordt door Netflix zelf een gangster sprookje genoemd en speelt zich af  in Los Angeles. Bambi (John Boyega uit onder andere Star Wars Episode VIII: The Last Jedi) is een jonge misdadiger, die net uit de gevangenis weer wordt losgelaten en terugkeert naar de verraderlijke Imperial Courts appartementen in Los Angeles. Het is een verhaal over het contrast tussen het gangster leven en het vaderschap en hoe Bambi deze twee probeert te combineren. De film kwam in 2014 bij het Sundance Film Festival voorbij en won zelfs de publieksprijs. Hij verscheen echter pas in 2017 bij Netflix.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Icarus

In Icarus verwisselen we de gangsterwereld in voor de wereld van de topsport. Filmmaker Bryan Fogal trekt erop uit om alles te leren over prestatieverbeterende middelen in de sportwereld. Hij komt erachter dat er veel meer aan de hand is dan hij zich ooit had kunnen voorstellen en zijn zoektocht verandert in een levensgevaarlijk spel. De film begint als een soort documentaire, maar ontwikkelt zich al snel in een spannende thriller. Hoewel de meningen verdeeld zijn over het gebruikt van drugs in de sportwereld, laat Fogel zijn mening in het midden liggen.

I Don’t Feel at Home in This World Anymore

In de film I Don’t Feel at Home in This World Anymore komen er verschillende genres voorbij en gaan we van een comedy naar een drama en zelfs een thriller. De hoofdpersoon, Ruth (Melanie Lynskey), voelt zich zoals veel mensen zich wel eens voelen en heeft genoeg van alle obstakels die ze elke keer maar moet overwinnen. Egoïstische rijders en racistische ouderen zijn maar een paar van de dingen waar ze mee te maken krijgen. Wanneer er ook nog in haar huis wordt ingebroken is het de druppel en besluit ze wraak te gaan nemen samen met haar excentrieke buurman (Elijah Wood). Hoewel de film behoorlijk duister kan worden, wordt hij nooit daadwerkelijk deprimerend en blijf je toch doorkijken.

Gerald’s Game

Wat is er leuker dan een verfilming van een Stephen King boek? De laatste tijd zien we steeds meer films en series verschijnen, gebaseerd op verhalen van de populaire schrijver. Ook Gerald’s Game is gebaseerd op een King boek en is een spannende psychologische thriller. Om hun huwelijk weer wat spanning te geven gaat een koppel naar een afgelegen huis aan het meer. Daar bindt manlief Gerald zijn vrouw Jessie vast aan het bed, maar wat volgt is geen spannende scène zoals je zou verwachten. Gerald krijgt namelijk opeens een hartaanval en overlijdt ter plekke. Jessie achterlatend om te strijden voor haar leven.

Okja Netflix original

Je zou denken dat Okja een kinderfilm is met een leuk diertje, maar het is de vraag of de film überhaupt geschikt is voor kinderen. De film behandelt een populair thema tegenwoordig, namelijk overbevolking en te weinig voeding voor al deze mensen. Om het probleem aan te pakken heeft de Miranda corporatie een super varken ontwikkeld, dat tien jaar bij boeren vetgemest wordt om vervolgens weer opgehaald en geslacht te worden. Okja groeit natuurlijk op met zo’n super varkentje en laat de Miranda corporatie er uiteraard niet zomaar vandoor gaan met haar beste vriendje.

Uiteraard heeft Netflix meer films te bieden dan alleen deze vijf en draait het bij Netflix toch stiekem meer om de series. Als je geen genoeg kunt krijgen van series zoals Narcos, is er een nieuwe Netflix serie die je zeker moet bekijken. Sinds vorige week staat namelijk de documentaireserie Drug Lords online.

Reageer op artikel:
De vijf beste Netflix Original films
Sluiten