Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 15 apr 2018

Spannende Netflix original serie met Sacha Baron Cohen in hoofdrol in de maak

Netflix heeft al meer dan een handvol succesvolle series en films geproduceerd. Aan dit rijtje kunnen we binnenkort wellicht de Netflix original serie ‘The Spy’ toevoegen. Met de medewerking van bekende acteurs en regisseurs lijkt dit niet eens zo onwaarschijnlijk.

Spannende Netflix original op komst

The Spy is de nieuwste Netflix original en is, je raad het al, een serie over het levensverhaal van Eli Cohen. Cohen was een bekende Israëlische spion die in de jaren ’60 in Damascus leefde. Tenminste, hij was natuurlijk niet bekend in de tijd dat hij spion was, maar dat begrijp je vast wel ;-). Toen bekend werd dat hij een spion kreeg hij publiekelijk de strop in Damascus op 18 mei 1965.

Netflix Original

Eli Cohen infiltreerde vier jaar lang succesvol in de Syrische regering onder de naam Kamel Amin Thaabet. Jaren lang klom hij steeds hoger op in de Syrische overheid om de hoofd adviseur voor de minister van defensie te worden. Eli Cohen raadde deze aan om Israel de Six Day War in 1967 te laten winnen. Voordat hij in januari 1965 werd gevangengenomen heeft hij veel Israëlische levens gered door achter militaire geheimen te komen van de Syriërs.

Geen weken binge watchen

Het verhaal achter deze superspion is bloedstollend spannend en zeker materiaal voor een goede serie. De acteur die Cohen zal spelen is niemand minder dan Sacha Baron Cohen. Je weet wel, Borat. De schrijver en regisseur achter de serie is Gideon Raff. Dit is ook geen bekende in het wereldje; hij is een van de bedenkers van Homeland.

Netflix Original

Wees niet bang dat Netflix deze serie ook compleet zal uitmelken. Verhaal technisch is dit lastig, aangezien het verhaal dat bekend is over de spion namelijk een duidelijk einde heeft. De serie krijgt waarschijnlijk zes afleveringen in totaal. Lekker overzichtelijk dus. Er is nog geen datum bekend waarop de serie online zal worden geslingerd, maar wellicht kunnen we hem in 2018 nog verwachten.

Reageer op artikel:
Spannende Netflix original serie met Sacha Baron Cohen in hoofdrol in de maak
Sluiten