Netflix Original The Irishman benoemd tot beste film van 2019

The Irishman is ruim een week geleden verschenen op Netflix, maar nu al een van de meest besproken films van het jaar. Dit niet alleen vanwege de indrukwekkende cast, maar ook de verdeeldheid die de Netflix Original met zich meebrengt. Zo was een groot deel van de recensenten razend enthousiast, maar vonden veel Netflix abonnees de film maar saai en langdradig.

Het blijkt nu dat de mensen achter The National Board of Review zich bij die eerste groep kunnen voegen. Zij hebben The Irishman onlangs namelijk uitgeroepen tot beste film van 2019.

The Irishman valt in de smaak bij National Board of Review

The National Board of Review is een Amerikaanse organisatie die uit zowel filmliefhebbers als makers bestaat. De club is inmiddels al meer dan 110 (!) jaar oud en kan dan ook met recht een gevestigde naam in de filmwereld genoemd worden. Het feit dat The Irishman door hen uitgeroepen is tot ‘beste film van 2019’ lijkt ons dan ook een gigantisch compliment.

Liefhebbers prijzen de film voornamelijk vanwege het interessante (op waarheid gebaseerde) verhaal en de ijzersterke cast, die onder andere uit misdaadfilm veteranen Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci bestaat.

Er was echter ook kritiek, die voornamelijk ging over de lange speelduur en het feit dat hoofdrolspelers door middel van digitale technologie jonger zijn gemaakt.

Once Upon a Time in Hollywood

Naast The Irishman zijn er ook acteurs en regisseurs in de prijzen gevallen. Denk hierbij aan Brad Pitt en Quentin Tarantino, beide vanwege het dit jaar verschenen Once Upon a Time in Hollywood. De grote verassing was echter Adam Sandler, die tot beste acteur uitgeroepen werd vanwege zijn hoofdrol in de misdaadfilm Uncut Gems. Ook deze film staat gepland om naar Netflix te komen.

The Irishman is momenteel nog steeds via Netflix te bekijken. Onze review van de film is hier te lezen.

National Board of Review

Reageer op artikel:
Netflix Original The Irishman benoemd tot beste film van 2019
Sluiten