admin
admin Tech 31 jan 2018

Donkere thriller: Netflix Original-serie The Rain wordt een hit

Spanje, Frankrijk, Noorwegen, Italië en ga zo maar door. Allemaal hebben ze hun eigen series op Netflix. Zelfs Nederland krijgt in de toekomst onze eigen serie op de streaminggigant, maar wij zijn niet de enige nieuwkomer. Ook Denemarken mag zich binnenkort met trots een Netflix Original leverancier noemen. Ze gaan hun debuut maken met thrillerserie The Rain en de eerste beelden zijn veel belovend.

In The Rain wordt Denemarken getroffen door een biologische ramp met vergaande gevolgen. Via de regen is een agressief en bovenal dodelijk virus verspreid. Er was simpelweg geen ontkomen aan waardoor bijna de gehele bevolking de ramp niet wist te overleven. De serie begint zes jaar na het uitbreken van deze ramp. Wat op dat moment nog is overgebleven van het ooit zo mooie Denemarken is een doodstille post-apocalyptische wereld.

Overleven in een post-apocalyptische wereld

The Rain volgt het verhaal van een jonge groep overlevers. Zij wisten te ontkomen aan het virus en zijn nu gedoemd tot het leven in een gebroken wereld zonder enige beschaving. Samen zullen ze moeten overleven in een nieuwe maatschappij waar alleen het recht van de sterkste geldt. De teaser toont dan ook een donkere en ijskoude wereld waarin je leven constant op het spel staat.

De schrijver van deze bloedstollende serie is Jannik Tai Mosholt. Hij wil met The Rain een serie neerzetten die laat zien wat een hopeloze situatie doet met mensen. “Ik ben geïnteresseerd in het doen en laten van mensen zodra de beschaving zoals we die kennen verdwenen is. Vooral vanuit het oogpunt van jongeren. Zij die eigenlijk nog te jong zijn om te begrijpen wat er gebeurt. The Rain gaat dan ook over het vinden van iets om voor te vechten in een wereld waarin alle hoop verdwenen lijkt”, aldus de schrijver zelf.
Dit artikel verscheen eerder op Manners.

The Rain op Netflix

Wanneer de serie precies gaat verschijnen, hoeveel afleveringen er in een seizoen zitten en hoe lang de afleveringen gaan duren, is nog niet bekend. Het enige wat wel wel weten is dat de serie ergens dit voorjaar moet gaan verschijnen op Netflix.

Reageer op artikel:
Donkere thriller: Netflix Original-serie The Rain wordt een hit
Sluiten