Netflix komt met duistere nieuwe Original The Woods

Heb je door de coronacrisis Netflix al uitgespeeld? Dan heb je met The Woods iets om naar uit te kijken. De Poolse Original zit vol mysterie.

De zesdelige serie is gebaseerd op een boek van de Amerikaanse misdaadschrijver Harlen Coben. Twee van zijn eerdere werken zijn al verfilmd door Netflix. Zo is nu The Stranger te zien op de streamingsdienst. De serie scoort een 7,3 op IMDb en gaat over een aantal families wiens leugens openbaar worden gemaakt door de komst van een vreemdeling. Een soort zelfde verhaal heeft de serie Safe uit 2018, waarbij een chirurg allemaal geheimen ontdekt over zijn vermiste zoon.

The Woods

Het verhaal over The Woods heeft eenzelfde duistere kant. Als we van het boek moeten uitgaan, gaat het over vier tieners die verdwijnen in het bos in 1994. Twintig jaar later heeft een broer van een van de slachtoffers inmiddels een carrière als officier van justitie en is alleenstaande vader. Hij heeft nog steeds de dood van zijn zus niet kunnen verwerken. Als het lijk van een van de jongens in 2019 wordt ontdekt, heeft de man de hoop dat zijn zus nog steeds leeft. Met zijn nieuwe zoektocht naar zijn zus komen ook de duistere familiegeheimen naar boven. Het bijzonder aan de serie is dat het in twee tijdsdelen zich afspeelt: 1994 en 2019.

Poolse Original

De serie wordt geproduceerd in Polen en is dan ook een Poolse Netflix Original. Michael Azzolino, verantwoordelijk voor de internationale Originals van het bedrijf is blij met de toevoeging. “Er zit een topteam op van producers, schrijvers en regisseurs die het boek op een goede manier verfilmen en daarbij rekening houden met de plaatselijke omstandigheden,” vertelt hij in een persbericht van afgelopen jaar.

Het is nog even wachten voor de serie op Netflix staat. De bedoeling is dat The Woods vanaf 12 juni op de streamingsdienst te bekijken is.

Reageer op artikel:
Netflix komt met duistere nieuwe Original The Woods
Sluiten