Tech 30 nov 2018 Noah Korevaar

Netflix komt in 2019 met bom aan Europese Netflix Originals

Netflix Originals zijn al lang niet meer enkel van Amerikaanse origine. Sterker nog, het afgelopen jaar scoorde de streamingdienst juist met anderstalige producties. Europa leverde toppers af als The Crown, Outlaw King, Bodyguard, Casa de Papel, 22 July, Sorjonen, Marseille, La Mante en zo kunnen we nog lang doorgaan.

Netflix investeert in Europese producties

In 2019 komen er nog veel meer Europese series, films en documentaires naar de streamingdienst. Dat heeft Netflix bekend gemaakt. De dienst wil het al enorme Europese aanbod binnen een jaar met een derde laten groeien. Dan gaan we in 2019 dus van 141 naar 221 Europese titels, waarvan er 150 Netflix Originals zijn.

Een deel van die projecten is nog geheim, maar een aantal prominente titels kennen we al. Zo weten we dat we kunnen rekenen op Young Wallander, een serie die zich afspeelt in Zweden. Projecten als Criminal pakken het nog ambitieuzer aan door in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Engeland verhaallijnen op te nemen.

Netflix topman Erik Barmack wijst erop hoe belangrijk anderstalige series gaan worden:

“Er gaat een tijd komen dat de top 10 beste series aller tijden voor de helft uit anderstalige titels bestaat. Shows met met een multinationale cast en waarin meerdere talen worden gesproken gaan de norm worden, ” aldus Barmack.

De streamingdienst anticipeert daar op door er nu al vol op in te investeren. Dat is echter niet de enige reden waarom Netflix zo happig is op het produceren van anderstalige projecten. De Europese Unie heeft namelijk bepaald dat het aanbod van streamingdiensten in Europa voor 30 procent uit Europese projecten moet bestaan. Zo gaat niet al het geld de grote plas over, en wordt er geïnvesteerd in de lokale industrie.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix komt in 2019 met bom aan Europese Netflix Originals
Sluiten